WTA
Νέο career high για τη Βαλεντίνη, στο Νο.131 των διπλών

 
Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου
Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου
tn team Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου 2021 - 20:36

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου ανέβηκε στο Νο.131 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA στα διπλά σήμερα, βελτιώνοντας το προσωπικό της ρεκόρ. Career high έκανε και στα μονά, όπως και η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, καθώς κέρδισαν αμφότερες από μια θέση.

Μετά τη νέα επιτυχία της και την παρουσία στον τελικό του τουρνουά WTA 125K Series της Σεούλ στα διπλά, η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου κέρδισε 15 θέσεις σήμερα και βελτίωσε το προηγούμενο career high της κατά 5 θέσεις, ανεβαίνοντας στο Νο.131 του κόσμου.

Η Βαλεντίνη είχε μια καταπληκτική χρονιά στα διπλά, είχε παίξει και σε έναν τελικό WTA 250 διοργάνωσης στη Λωζάνη και είναι αυτή τη στιγμή το Νο.1 στη χώρα μας στα διπλά. Πίσω της είναι η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, που βρίσκεται στο Νο.262 και 3η η Σαπφώ Σακελλαρίδη, η οποία πρόσφατα κατέκτησε τον 3ο τίτλο της σε ITF Pro τουρνουά 15.000 δολαρίων στο διπλό, με αποτέλεσμα να κερδίσει 24 θέσεις και να ανεβεί στο Νο.671 του κόσμου.

Στα μονά, βεβαίως πρώτη είναι πάντα η Μαρία Σάκκαρη, η οποία είναι στο Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA.

Η Παπαμιχαήλ και η Γραμματικοπούλου, οι δυο άλλες Ελληνίδες που βρίσκονται στο Top 200, βελτίωσαν αμφότερες τα career high τους σήμερα "αθόρυβα", καθώς κέρδισαν από μια θέση και βρίσκονται στο Νο.182 και στο Νο.183 της WTA αντίστοιχα.

Από μια θέση έχασαν η Σακελλαρίδη, που είναι στο Νο.605 του κόσμου, και η Μάρθα Ματούλα, που βρίσκεται στο Νο.798. Ακολουθεί η Μιχαέλα Λάκη, που υποχώρησε 4 θέσεις και βρίσκεται στο Νο.926, καθώς και η Ελένη Χριστοφή, που έχασε 3 θέσεις και είναι στο Νο.1074.

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη των μονών:

Αναλυτικά η κατάταξη της WTA

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών:

Αναλυτικά η κατάταξη της WTA

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots