WTA
"Άνοιξε" κι άλλο τη διαφορά η Barty, Top 10 η Collins

 
Ashleigh Barty
Ashleigh Barty © Jimmie48 / WTA
tn team Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2022 - 16:01

H Ashleigh Barty άνοιξε κι άλλο τη διαφορά της από τις υπόλοιπες μένοντας με ασφάλεια στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ η Danielle Collins μπήκε για 1η φορά στην καριέρα της στο Top 10.

Οι δυο μεγάλες κερδισμένες του φετινού Australian Open ήταν αναμφίβολα οι Ashleigh Barty και Danielle Collins. Η Barty κατέκτησε τον 3ο Grand Slam τίτλο της -1ο στην πατρίδα της- και αύξησε τη διαφορά της από την Aryna Sabalenka, που παραμένει στο Νο.2 του κόσμου, στους 2.633 βαθμούς.

Φαίνεται δηλαδή πως δύσκολα θα μπορέσει κάποια να απειλήσει την 25χρονη Αυστραλή, που είναι από το τέλος του 2019 στο Νο.1 του κόσμου, και αυτή τη χρονιά.

Στο Νο.3 ανέβηκε η Barbora Krejcikova, που ισοφάρισε την καλύτερή της επίδοση, ενώ το ρεκόρ της "έπιασε" και η Iga Swiatek, που ανέβηκε στο Νο.4. Σταθερές έμειναν οι Karolina Pliskova και Paula Badosa, στο Νο.5 και στο Νο.6 αντίστοιχα, σε αντίθεση με την Garbine Muguruza, που έχασε 4 θέσεις και υποχώρησε στο Νο.7 του κόσμου.

Σταθερή και η Μαρία Σάκκαρη, που βρίσκεται στο Νο.8, ενώ 2 θέσεις έχασε η Anett Kontaveit, που υποχώρησε στο Νο.9. Το Top 10 συμπληρώνει το νέο μέλος του, η Danielle Collins, που έπαιξε στον 1ο της τελικό σε Grand Slam και κέρδισε 20 θέσεις αυτή την εβδομάδα, σκαρφαλώνοντας στο Νο.10 από το Νο.30.

Σημαντικό όφελος, παρά το γεγονός πως πέτυχε μια μόνο νίκη, είχε και η 19χρονη Emma Raducanu από το πρώτο Grand Slam της χρονιάς, με τη νεαρή Βρετανίδα να κερδίζει 5 θέσεις και να σκαρφαλώνει στο Νο.13 του κόσμου! Νέο career high και για την Jessica Pegula, που κέρδισε 5 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.16.

Η Madison Keys, η οποία ξεκίνησε τη χρονιά από το Νο.87 αλλά κέρδισε έναν τίτλο και έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Australian Open, άφησε πίσω της 23 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.28 του κόσμου. 24 θέσεις κέρδισε η Alize Cornet, που προκρίθηκε για 1η φορά στην καριέρα της σε προημιτελικό major διοργάνωσης και σκαρφάλωσε στο Νο.37. Τέλος, τη μεγαλύτερη άνοδο στο Top 100 πραγματοποίησε η Kaia Kanepi, που στα 36 της χρόνια μπήκε επίσης για 1η φορά στα προημιτελικά του Australian Open και κέρδισε 52 θέσεις, ανεβαίνοντας στο Νο.63 του κόσμου.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη της WTA

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots