WTA
Σάκκαρη: "Θα πρέπει να ανεβάσω το επίπεδό μου"

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © Formula TX #FORMULATX
tn team Τρίτη, 08 Φεβρουαρίου 2022 - 22:44

Αν και τόνισε ότι δεν έπαιξε το καλύτερό της τένις σήμερα, η Μαρία Σάκκαρη δήλωσε ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα της πρεμιέρας της στην Αγία Πετρούπολη, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως θα πρέπει να ανεβάσει το επίπεδό της για να συνεχίσει στο τουρνουά.

"Δεν ήταν ο καλύτερός μου αγώνας, αλλά δεν είχα παίξει κανέναν αγώνα τις δυο τελευταίες εβδομάδες. Είχα απέναντί μου μια παίκτρια που έπαιζε πολύ καλά, μια υποσχόμενη παίκτρια, αλλά ανέβασα το επίπεδό μου και κατάφερα να πάρω το επιθυμητό αποτέλεσμα", είπε η Σάκκαρη στη συνέντευξη Τύπου, μετά τη νίκη της με την Anastasia Potapova με 6-4, 6-4.

Στον 2ο γύρο του St. Petersburg Ladies' Trophy, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια θα αντιμετωπίσει μια ακόμα Ρωσίδα παίκτρια, την Ekaterina Alexandrova. Τη γνωρίζει αρκετά καλά, καθώς την έχει αντιμετωπίσει ήδη 4 φορές στο παρελθόν και την κέρδισε στις 3 από αυτές, με τη μοναδική της ήττα να προέρχεται σε ένα ματς που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει στη Μόσχα.

"Για να κερδίσω την Ekaterina, θα χρειαστεί να ανεβάσω το επίπεδο του παιχνιδιού μου. Η Ekaterina χτυπάει την μπάλα πολύ δυνατά, οπότε θα είναι πολύ δυνατό ματς. Πρέπει να παίξω καλύτερα απ' ότι σήμερα."

Η Σάκκαρη ρωτήθηκε ακόμα για το on-court coaching, δηλώνοντας υπέρ: "Σε κάποιο σημείο (του αγώνα) κάθε παίκτης και παίκτρια χρειάζεται μια συμβουλή από τον προπονητή του, οπότε είμαι υπέρ του coaching. Έχουμε ωστόσο διαφορές σε αυτό. Στα τουρνουά της WTA το coaching επιτρέπεται, στα Grand Slams όχι. Ξέρω επίσης πως υπάρχουν παίκτες στην ΑΤΡ που είναι υπέρ του coaching."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots