WTA
"Πέταξε" για 8άδα η Σάκκαρη (vid)

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © St. Petersburg Ladies' Trophy
tn team Τετάρτη, 09 Φεβρουαρίου 2022 - 19:01

Η Μαρία Σάκκαρη "καθάρισε" στα δυο σετ και την αναμέτρησή της με την Ekaterina Alexandrova, για να κάνει το 2 στα 2 στην Αγία Πετρούπολη και να μπει στην τελική 8άδα του St. Petersburg Ladies' Trophy.

Η Σάκκαρη παρουσιάστηκε βελτιωμένη σε σχέση με τον αγώνα της πρεμιέρας της στην Αγία Πετρούπολη, δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα απέναντι στην Alexandrova και την κέρδισε με 6-2, 6-4 σε 75 μόλις λεπτά, για να μπει στα προημιτελικά του St. Petersburg Ladies' Trophy.

Η Σάκκαρη έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι, το οποίο ολοκλήρωσε με 24 winners και 20 αβίαστα λάθη. Κέρδισε τους 23 από τους 29 πόντους στα πρώτα της σερβίς, δεν επέτρεψε στην Alexandrova να φτάσει σε break point σε ολόκληρο το ματς και "έσπασε" 3 φορές το σερβίς της, για να φτάσει με χαρακτηριστική άνεση σε αυτό το νικηφόρο αποτέλεσμα.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια έκανε 2 break στο 1ο σετ και πήρε τη διαφορά του break από νωρίς στο 2ο, κερδίζοντας τα 8 από τα 10 πρώτα games της αναμέτρησης, για να προηγηθεί με 6-2, 2-0.

Η Alexandrova κράτησε τη διαφορά στο ένα break, αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει καθόλου το σερβίς της Σάκκαρη, που έμεινε με ασφάλεια σε θέση οδηγού και σε 1 ώρα και 15 λεπτά "κλείδωσε" τη νίκη, κρατώντας το σερβίς της για το 6-4.

Ήταν η 2η straight sets νίκη στο 500άρι της Αγίας Πετρούπολης για τη Σάκκαρη, που είχε κερδίσει χθες την Anastasia Potapova με 6-4, 6-4. Σήμερα ήταν και βελτιωμένη στην απόδοσή της η 26χρονη Ελληνίδα, Νο.1 στο ταμπλό και Νο.7 στην παγκόσμια κατάταξη.

Στα προημιτελικά του St. Petersburg Ladies' Trophy, θα αντιμετωπίσει την Elise Mertens, Νο.8 στο ταμπλό, που κέρδισε νωρίτερα σήμερα την Petra Martic, με 6-4, 3-6, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots