WTA
Δυνατά στην πρεμιέρα η Σάκκαρη

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © Formula TX
tn team Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2022 - 21:01

Η Μαρία Σάκκαρη κέρδισε την επικίνδυνη Ann Li στα δυο σετ και ξεκίνησε δυνατά την προσπάθειά της στην Ντόχα, παίρνοντας το εισιτήριο για τη φάση των "16" του Qatar Open.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε στην πρεμιέρα της στην Ντόχα η Μαρία Σάκκαρη, η οποία επιβλήθηκε της 21χρονης Ann Li με 6-3, 6-3 σε 76 λεπτά και εξασφάλισε την παρουσία της στη 16άδα του πρώτου WTA 1000 τουρνουά της χρονιάς.

Η Σάκκαρη έσβησε τα 5 από τα 7 break points που αντιμετώπισε, κατάφερε να κοντρολάρει τα πολύ επιθετικά χτυπήματα της Li και να κυριαρχήσει στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, για να φτάσει σ' αυτή τη νίκη χωρίς να κινδυνέψει.

Στο 1ο σετ η Μαρία "έσπασε" το σερβίς της νεαρής Αμερικανίδας στο 3ο (2-1) και στο 9ο game (6-3), ενώ στο δικό της απειλήθηκε μόνο σε ένα game, στο 6ο, όταν το σκορ ήταν 3-2, 30-40, αλλά κράτησε τελικά για το 4-2.

Στο 2ο σετ τα πράγματα έγιναν κάπως πιο επικίνδυνα, καθώς η 26χρονη Ελληνίδα παίκτρια απώλεσε το προβάδισμα από το 2-0 και το σκορ έγινε 2-3 με break υπέρ της Li. Εκεί η Μαρία έβγαλε και έναν εκνευρισμό, κατάφερε όμως άμεσα να ανακτήσει τον έλεγχο και να κερδίσει 4 games στη σειρά, για να ολοκληρώσει γρήγορα το ματς.

Στον 3ο γύρο του Qatar Open, η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει την Jessica Pegula, σε ένα rematch του παιχνιδιού του 4ου γύρου του Australian Open. Θυμίζουμε πως εκεί η Αμερικανίδα είχε κερδίσει τη Σάκκαρη με 7-6 (0), 6-3, ενώ συνολικά στο head-2-head η Μαρία προηγείται με 2 νίκες σε 3 αναμετρήσεις.

Νωρίτερα σήμερα, η Pegula είχε επίσης μια άνετη πρεμιέρα στο τουρνουά του Κατάρ, επικρατώντας της προερχόμενης από τα προκριματικά, Kaja Juvan, με 6-3, 6-3.

Ο αυριανός αγώνας της με τη Σάκκαρη θα αρχίσει περίπου στις 16:30 το απόγευμα ώρα Ελλάδας και θα μεταδοθεί στο NovaSports 6HD.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots