WTA
Στο Νο.4 η Swiatek, έχασε μια θέση η Σάκκαρη

 
Iga Swiatek
Iga Swiatek © Jimmie48 / WTA
tn team Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2022 - 12:07

Η μεγάλη νικήτρια του πρώτου 1000αριού της χρονιάς στο Κατάρ, Iga Swiatek, ανέβηκε ξανά στο Νο.4 του κόσμου σήμερα. Για πρώτη φορά βρέθηκε στο Νο.2 η Barbora Krejcikova, όπως πρώτη είσοδο στο Top 5 σημείωσε η Anett Kontaveit. Μια θέση έχασε η Μαρία Σάκκαρη.

Η πρωταθλήτρια του Dubai Tennis Championships, Iga Swiatek, κέρδισε 4 θέσεις αυτή την εβδομάδα και ήταν η μεγάλη κερδισμένη στο Top 10, ανεβαίνοντας στο Νο.4 του κόσμου, ισοφαρίζοντας ταυτόχρονα και την καλύτερη της επίδοση.

"Αθόρυβα", καθώς στην πραγματικότητα εκμεταλλεύτηκε την απώλεια βαθμών της Aryna Sabalenka, η Barbora Krejcikova κέρδισε μια θέση και ανέβηκε για 1η φορά στο Νο.2 του κόσμου, με τη Sabalenka να πέφτει στο Νο.3.

Πάντα πρώτη είναι η Ashleigh Barty, η οποία μάλιστα έχει πλέον μια διαφορά κοντά στους 3.000 βαθμούς (!) από τη 2η θέση, ενώ την πρώτη της είσοδο στο Top 5 πραγματοποίησε η Anett Kontaveit, που κέρδισε 2 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.5.

Πίσω της βρίσκεται η Paula Badosa, που έπεσε στο Νο.6, ενώ μια θέση έχασε και η Μαρία Σάκκαρη, η οποία υποχώρησε στο Νο.7 του κόσμου. Τρεις θέσεις έχασε η Karolina Pliskova, η οποία έπεσε στο Νο.8, ενώ το Top 10 συμπληρώνουν οι Garbine Muguruza και Ons Jabeur, στο Νο.9 και το Νο.10 αντίστοιχα.

Η φορμαρισμένη Jelena Ostapenko κέρδισε μια ακόμα θέση και βρέθηκε στο Νο.12, ενώ 4 θέσεις κέρδισε η Coco Gauff, που λίγο πριν κλείσει τα 18 βελτίωσε ξανά το career high της και ανέβηκε στο Νο.19 του κόσμου.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Στις Ελληνίδες, είχαμε την άνοδο της Δέσποινα Παπαμιχαήλ στο Νο.170 του κόσμου. Μια θέση έχασε η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου στο Νο.189, ενώ νέο career high στο Νο.522 σημείωσε η 18χρονη Σαπφώ Σακελλαρίδη.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots