WTA
Yastremska: "Πάλεψα για την Ουκρανία, θα χαρίσω το χρηματικό έπαθλο" (vid)

 
Dayana Yastremska
Dayana Yastremska © Lyon Open
tn team Κυριακή, 06 Μαρτίου 2022 - 21:17

Παρότι μόλις εγκατέλειψε το σπίτι της και καλείται στα 21 να είναι κηδεμόνας της μικρής της αδερφής, η Dayana Yastremska ανακοίνωσε στην απονομή του τουρνουά της Λυών πως θα δωρίσει ολόκληρο το χρηματικό έπαθλο στην πατρίδα της, Ουκρανία.

"Το χρηματικό έπαθλο που κέρδισα εδώ θα το στείλω στην Ουκρανία και αν με βλέπουν Ουκρανοί αυτή τη στιγμή, θέλω να πω πως είστε τόσο δυνατοί, έχετε απίστευτη δύναμη ψυχής. Προσπάθησα να παλέψω για την Ουκρανία, θέλω να ευχαριστήσω κάθε Ουκρανό πολίτη που μάχεται και δείχνει στον κόσμο πως η Ουκρανία έχει τέτοια δύναμη ψυχής", είπε η Yastremska κατά τη διάρκεια της απονομής σήμερα στη Λυών, με μια ουκρανική σημαία τυλιγμένη στο σώμα της.

Μόλις μια εβδομάδα πριν, η 21χρονη Ουκρανή εγκατέλειπε το σπίτι της στην Οδησσό, καθώς άφησε τους γονείς και πέρασε με τη 15χρονη αδερφή της - της οποίας θα είναι και κηδεμόνας από δω και πέρα - τα σύνορα της Ρουμανίας. Όπως τόσο γλαφυρά περιέγραψε και η ίδια στην πρώτη της συνέντευξη στο τουρνουά της Λυών, πέρασαν δυο νύχτες σε υπόγειο καταφύγιο, έως ότου οι γονείς τους πάρουν τελικά την απόφαση να τις οδηγήσουν εκτός χώρας.

Η Yastremska τα έδωσε όλα αυτή την εβδομάδα για την πατρίδα της και τα κατάφερε πολύ καλά. Αν και ήρθε αντιμέτωπη με 2 match points στον 1ο γύρο, κέρδισε την Ana Bogdan με 3-6, 7-6 (7), 7-6 (7) μετά από 3 ώρες και προκρίθηκε στον 2ο γύρο. Εκεί κέρδισε την Cristina Bucsa με 6-2, 6-3, ενώ στα προημιτελικά απέκλεισε τη Νο.5 του ταμπλό, Jasmine Paolini, με 6-4, 7-6 (3), και στα ημιτελικά τη Νο.2 του ταμπλό, Sorana Cirstea, με 7-6 (5), 4-6, 6-4.

Στον σημερινό τελικό, παρόλο που προηγήθηκε με σετ και με break στο 6-3, 1-0, αλλά και με 4-2 στο 3ο, ηττήθηκε από τη Shuai Zhang με 3-6, 6-3, 6-4 και ολοκλήρωσε την εξαιρετική της προσπάθεια στο 250άρι της Λυών. Αυτός ήταν ο 5ος τελικός της καριέρας της, πρώτος από τον Ιανουάριο του 2020 (3-2 σε τελικούς).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots