WTA
Yastremska: "Μας ξύπνησαν οι βόμβες και καταφύγαμε στο υπόγειο"

 
Yastremska: "Μας ξύπνησαν οι βόμβες και καταφύγαμε στο υπόγειο"
tn team Τρίτη, 01 Μαρτίου 2022 - 12:18

Η Dayana Yastremska περιέγραψε τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε στην Οδησσό, όπου το πρωί της Πέμπτης ξεκίνησαν οι βομβαρδισμοί από τους Ρώσους, καθώς και την επόμενη μέρα, το μεγάλα ταξίδι για τα σύνορα της Ρουμανίας και η συνέχεια από δω και πέρα, αναλαμβάνοντας την κηδεμονία της μικρής της αδερφής.

Η Yastremska έφτασε μαζί με την αδερφή της Ivanna τις προηγούμενες μέρες στη Λυών της Γαλλίας, για το 250άρι της WTA που φιλοξενείται εκεί, το οποίο έδωσε wild card και στην ίδια, αλλά και στην αδερφή της. Αγωνίστηκαν χθες στο διπλό, όπου ηττήθηκαν από τις Georgina Garcia Perez και Xenia Knoll με 6-2, 6-4, ενώ σήμερα η Dayana θα παίξει στο μονό, απέναντι στην Ana Bogdan.

"Είμαστε χαρούμενες που παίξαμε μαζί στο διπλό και ευχαριστούμε την WTA και τη διοργάνωση για τις wild cards. Είμαι περήφανη για την αδερφή μου, αλλά την ίδια στιγμή δεν είχαμε πολλή ενέργεια για τον αγώνα, με όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ουκρανία", είπε η 21χρονη Dayana Yastremska, η οποία είχε φτάσει έως το Νο.21 της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά μετά από την 8μηνη απουσία της λόγω ντόπινγκ αποχώρησε από το Top 100.

"Την Τετάρτη ήμασταν στο σπίτι μας στην Οδησσό. Περνούσαμε χρόνο με την οικογένειά μας, πριν το ταξίδι μας για τη Λυών με τον πατέρα μας. Το βράδυ ήταν όλα καλά και το επόμενο πρωί μας ξύπνησαν οι βόμβες", είπε στη συνέχεια η Ουκρανή τενίστρια, περιγράφοντας τις εφιαλτικές στιγμές της ρωσικής εισβολής όπως τις βίωσε.

"Δεν καταλαβάμε τι συνέβαινε. Ήταν τρελό. Ήμασταν όλοι σοκαρισμένοι, δεν ήταν ταινία ή κάποιο video game. Φύγαμε αμέσως από το διαμέρισμα για να καταφύγουμε στο υπόγειο πάρκινγκ, ενώ ο βομβαρδισμός συνεχιζόταν."

Όπως είχε δημοσιεύσει και στο Instagram, οι γονείς της την προέτρεψαν να φύγει από τη χώρα, μαζί με τη μικρή της αδερφή: "Το ταξίδι διήρκησε 4 ώρες, μέχρι τον Δούναβη και τα ρουμανικά σύνορα. Φοβόμασταν τις βόμβες και περάσαμε κοντά από ρωσικά άρματα μάχης. Υπήρχε μια μεγάλη ουρά από αυτοκίνητα και φτάσαμε μέχρι τα σύνορα με τα πόδια. Εκεί αποχαιρετήσαμε τους γονείς μας, γιατί τελικά έμεινε και η μητέρα μας. Από την άλλη πλευρά έγιναν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι, αλλά οι άνθρωποι ήταν ευγενικοί και μας έδιναν φαγητό και νερό."

Αν και το μυαλό τους είναι στην Ουκρανία, η Yastremska και η μικρή της αδερφή βρίσκονται στη Λυών για το τουρνουά της WTA, με το μέλλον για το που θα μείνουν να είναι άγνωστο. Μόλις στα 21 της πάντως, η Ουκρανή τενίστρια αναλαμβάνει την κηδεμονία της 15χρονης αδερφής της.

"Είμαι 21 ετών και συνήθως ταξίδευα με τη μητέρα ή με τον πατέρα μου. Ήταν όλα πιο εύκολα, σήμερα τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα. Αυτή τη στιγμή η Ivanna είναι μαζί μου και έχω τεράστια ευθύνη. Είμαι πολύ περήφανη γι' αυτή. Μόλις ξεκινάει το ταξίδι της στο επαγγελματικό τένις. Δεν μπορώ όμως να επικεντρωθώ πλήρως στο τένις, την ώρα που η χώρα μου και ο λαός της προσπαθούν να σώσουν τις ζωές τους."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots