WTA
Kostyuk: "Με πληγώνει να βλέπω Ρώσους παίκτες στο τουρνουά"

 
Marta Kostyuk
Marta Kostyuk © Jimmie48 / WTA
tn team Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2022 - 20:15

Σκληρές δηλώσεις έκανε η Marta Kostyuk για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ζητώντας περισσότερες κυρώσεις, εκφράζοντας την απογοήτευσή της με τους Ρώσους παίκτες και αφήνοντας να εννοηθεί πως θα ήθελε τον αποκλεισμό τους από το tour.

"Δεν συμφωνώ με τις ενέργειες που έχουν γίνει. Δείτε και τα άλλα μεγάλα αθλήματα, δείτε τι έκαναν εκείνοι", είπε η Kostyuk, αναφερόμενη στους αποκλεισμούς των ρωσικών σωματείων από τις μεγάλες διοργανώσεις.

"Με πληγώνει που βλέπω στο τουρνουά Ρώσους παίκτες. Δεν μπορείς να είσαι ουδέτερος σ' αυτό. Αυτές οι δηλώσεις 'όχι στον πόλεμο' με πληγώνουν, δεν έχουν καμία ουσία. Και το να βλέπω τους Ρώσους συναδέλφους μου να συζητούν και το μόνο πρόβλημά τους να είναι πως να μεταφέρουν τα χρήματά τους, είναι απαράδεκτο για μένα. Αυτό που συμβαίνει δεν είναι μυστικό. Δεν χρειάζεται να ασχολείσαι με πολιτική για να ξέρεις τι συμβαίνει, ποιος βομβάρδισε ποιον, ποιος εισέβαλε που."

Η 19χρονη Ουκρανή τενίστρια, Νο.54 στην παγκόσμια κατάταξη, αναφέρθηκε και στη συμπεριφορά των Ρώσων παικτών, από τους οποίους έχει πολλά παράπονα.

"Δεν ήρθε κανένας τους να με βρει και να μου πει ότι λυπάται γι' αυτό που έγινε. Ένας παίκτης μου έστειλε μήνυμα, ένας μου μίλησε, αλλά δεν άκουσα καμία συγγνώμη, δεν άκουσα κανέναν να μου πει ότι καταδικάζει αυτό που γίνεται. Για μένα αυτό ήταν σοκαριστικό."

Η Kostyuk κέρδισε χθες τη Maryna Zanevska με 6-7 (5), 7-6 (6), 7-5 σε έναν αγώνα που ξεπέρασε τις 3 ώρες σε διάρκεια και θα αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο την Elise Mertens, Νο.20 στο ταμπλό.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots