WTA
Raducanu: "Όλοι περίμεναν να κερδίζω παντού μετά το US Open"

 
Raducanu: "Όλοι περίμεναν να κερδίζω παντού μετά το US Open"
© Jimmie48 / WTA
tn team Σάββατο, 12 Μαρτίου 2022 - 15:01

H Emma Raducanu μίλησε για τις πολύ υψηλές προσδοκίες που δημιουργήθηκαν για εκείνη μετά το US Open και στάθηκε στο ότι πρέπει συνεχώς να θυμίζει στον εαυτό της το που βρίσκεται και ποιοι είναι οι ρεαλιστικοί της στόχοι.

"Νομίζω πως όλοι ξαφνικά περίμεναν πως θα κερδίζω τα πάντα, θα κερδίζω κάθε αγώνα που θα παίζω. Αλλά ρεαλιστικά, αν με ρωτούσατε πέρσι ποιος ήταν ο στόχος μου γι' αυτή τη χρονιά, θα σας έλεγα πως θέλω να κερδίσω τον 1ο γύρο σε ένα Grand Slam, όπως έκανα στην Αυστραλία", είπε η Raducanu, στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στο Indian Wells.

"Αυτό που μετά το US Open μπορεί να θεωρηθεί κακή πορεία στα μάτια του κόσμου, για μένα μπορεί να είναι πολύ θετικό. Πρέπει να το θυμίζω αυτό στον εαυτό μου. Νιώθω πως ο κόσμος αρχίζει να καταλαβαίνει σιγά σιγά πως θα χρειαστεί χρόνος. Η υπομονή είναι σημαντική. Μόλις ξεπεράσω όλα αυτά τα σκαμπανεβάσματα, πιστεύω πως θα βρω τις ισορροπίες μου", πρόσθεσε η 19χρονη Βρετανίδα, η οποία έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο μετά την τρελή της πορεία πέρσι στο US Open, όπου ξεκίνησε από τα προκριματικά και κατέκτησε τον τίτλο χωρίς να χάσει σετ.

Αυτό ανέβασε πολύ και στην κατάταξη την Raducanu, που είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα τους τελευταίους μήνες. Χθες έκανε την πρεμιέρα της στο Indian Wells, κάνοντας ένα καλό παιχνίδι και επικρατώντας της Caroline Garcia με 6-1, 3-6, 6-1.

Και σ' αυτό το παιχνίδι έδειξε αστάθεια η 19χρονη, που προηγήθηκε με σετ και με break στο 6-1, 1-0, αλλά έχασε τα 6 από τα 8 επόμενα games. Ανταποκρίθηκε πάντως πολύ καλά, κυριαρχώντας στο αποφασιστικό 3ο σετ.

"Είχα αρκετή νευρικότητα γιατί δεν έχω παίξει πολλά παιχνίδια τελευταία. Σήμερα ήθελα να παίξω ελεύθερα. Όταν το παιχνίδι έγινε πιο κλειστό, είπα στον εαυτό μου ότι δεν έπρεπε να τον απογοητεύσω, με όλες αυτές τις ευκαιρίες που είχα. Έκανα break στο 1ο game του 2ου σετ. Μετά χαλάρωσα, έκανα πολλά λάθη και την άφησα να μπει στο ματς."

Στον 3ο γύρο του Indian Wells, η Raducanu θα αντιμετωπίσει την Petra Martic αύριο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots