WTA
Σάκκαρη: Μπορεί να φτάσει μέχρι και το Νο.2 μετά το Indian Wells!

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © BNP Paribas Open
tn team Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2022 - 17:26

Το Indian Wells αναμένεται να φέρει αρκετές αλλαγές στην παγκόσμια κατάταξη την επόμενη εβδομάδα με τη Μαρία Σάκκαρη να διεκδικεί μια ιστορική είσοδο στο Top 5, έχοντας τη δυνατότητα να βρεθεί ακόμα και στο Νο.2 του κόσμου μετά το τουρνουά!

Μόλις 649 βαθμοί χωρίζουν αυτή τη στιγμή το Νο.2 από το Νο.7 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA, όπου βρίσκονται οι Barbora Krejcikova και Paula Badosa αντίστοιχα. Με το Indian Wells να προσφέρει 1000 βαθμούς στη νικήτρια, είναι προφανές πως θα έχουμε πολλές ανακατατάξεις μετά το τουρνουά.

Πολύ χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Μαρίας Σάκκαρη, που βρίσκεται στα προημιτελικά, όμως ακόμα δεν έχει εξασφαλίσει πως θα διατηρηθεί στο Νο.6 του κόσμου, ενώ ταυτόχρονα έχει τη δυνατότητα να βρεθεί έως και το Νο.2!

Πιο αναλυτικά, η Σάκκαρη βρίσκεται τώρα στο Νο.6 του κόσμου και έχει τη μεγάλη ευκαιρία να γίνει η πρώτη Ελληνίδα που θα μπει στο Top 5 της παγκόσμιας κατάταξης.

Αν κερδίσει αύριο την Elena Rybakina και μπει στα ημιτελικά του Indian Wells και η Paula Badosa (που αντιμετωπίζει τη Veronika Kudermetova) μείνει εκτός, τότε η Σάκκαρη θα βρεθεί τουλάχιστον στο Νο.5 της παγκόσμιας κατάταξης στις 21 Μαρτίου.

Αν ωστόσο κερδίσει και η Ισπανίδα, τότε η Σάκκαρη θα παίξει με την Badosa στα ημιτελικά. Σ' αυτή την περίπτωση, με ήττα από την Badosa η Σάκκαρη θα παραμείνει στο Νο.6, ενώ με νίκη θα προκριθεί στον τελικό και θα έχει εξασφαλίσει την άνοδό της στις πρώτες 4 τενίστριες του κόσμου - στο Νο.4 αν η Iga Swiatek περάσει στα ημιτελικά και στο Νο.3 αν χάσει απόψε από τη Madison Keys.

Αν η Σάκκαρη κερδίσει και τον τελικό, τότε θα ανεβεί στο Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης και θα γίνει η πρώτη εκπρόσωπος της χώρας μας σε άνδρες και γυναίκες που θα έχει φτάσει τόσο ψηλά.

Τέλος, υπάρχει και το κακό σενάριο της ήττας της Μαρίας στον αυριανό της αγώνα με την Rybakina. Σύμφωνα με αυτό, παρόλο που θα παραμείνει σε μια απόσταση 500 βαθμών περίπου από το Top 3, η Ελληνίδα παίκτρια όχι μόνο δεν θα ανεβεί, αλλά θα χάσει και μια θέση, υποχωρώντας στο Νο.7.

Αναλυτικά τα σενάρια για τη Σάκκαρη:

-Αν ηττηθεί στα προημιτελικά θα πέσει στο Νο.7

-Αν ηττηθεί στα ημιτελικά από την Badosa θα μείνει στο Νο.6

-Αν ηττηθεί στα ημιτελικά από την Kudermetova θα ανεβεί στο Νο.5

-Αν ηττηθεί στον τελικό και η Swiatek φτάσει στα ημιτελικά θα ανεβεί στο Νο.4

-Αν ηττηθεί στον τελικό και η Swiatek δεν φτάσει στα ημιτελικά θα ανεβεί στο Νο.3

-Αν κατακτήσει τον τίτλο θα ανεβεί στο Νο.2

Θυμίζουμε πως σήμερα θα γίνουν οι πρώτοι δυο προημιτελικοί του Indian Wells. Η Simona Halep θα αντιμετωπίσει την Petra Martic στις 00:00 και η Iga Swiatek τη Madison Keys στις 03:00. Αύριο θα γίνουν οι δυο άλλοι προημιτελικοί, με την Paula Badosa να αντιμετωπίζει τη Veronika Kudermetova και τη Μαρία Σάκκαρη την Elena Rybakina.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots