WTA
Τι θα συμβεί στην παγκόσμια κατάταξη μετά την απόσυρση της Barty

 
Τι θα συμβεί στην παγκόσμια κατάταξη μετά την απόσυρση της Barty
© Jimmie48 / WTA
tn team Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2022 - 12:19

Πολύ διαφορετική αναμένεται η αυριανή μέρα στο WTA Tour μετά την απόσυρση της Ashleigh Barty από την ενεργό δράση. Τα σενάρια για το Νο.1 και για τη Μαρία Σάκκαρη, που θυμίζουμε πως αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Νο.3 του κόσμου.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της WTA, η Ashleigh Barty έχει δικαίωμα να παραμείνει στην κατάταξη για τον επόμενο χρόνο, μέχρι δηλαδή να τις αφαιρεθούν και οι τελευταίοι βαθμοί που κέρδισε στο Australian Open φέτος. Αν επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο, η 25χρονη Αυστραλή θα χάνει σιγά-σιγά τους βαθμούς της και σίγουρα θα μείνει για μερικές εβδομάδες στο Νο.1, το πόσες θα εξαρτηθεί από τις υπόλοιπες διεκδικήτριες.

Υπάρχει ωστόσο και η επιλογή να αποσυρθεί από την κατάταξη η Barty. Αν το κάνει αυτό, ζητήσει δηλαδή να αφαιρεθεί το όνομά της από την παγκόσμια κατάταξη, τότε πιθανότατα στην επόμενη ανανέωση στο Νο.1 θα βρεθεί το σημερινό No.2, δηλαδή η Iga Swiatek.

Υπάρχει μια πολύ μικρή πιθανότητα να ξεπεράσει την Πολωνή η Paula Badosa, αλλά μόνο αν κερδίσει τον τίτλο στο Μαϊάμι και χάσει στους πρώτους γύρους (2ο ή 3ο γύρο) η Swiatek.

Η Μαρία Σάκκαρη μπορεί να είναι στο Νο.3 αυτή τη στιγμή, αλλά για την ώρα δεν έχει δυνατότητα να διεκδικήσει το Νο.2 (και ενδεχομένως το Νο.1) από τη Swiatek, καθώς αυτές τις δυο εβδομάδες έχει να υπερασπιστεί τους βαθμούς που κέρδισε στην περσινή της πορεία έως τα ημιτελικά στο Μαϊάμι.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots