WTA
Στα προημιτελικά του Μαϊάμι η Osaka (vids)

 
Naomi Osaka
Naomi Osaka © Jimmie48 / WTA
tn team Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2022 - 22:37

H Naomi Osaka θα επιστρέψει σε μεγάλο προημιτελικό μετά από έναν χρόνο, καθώς κέρδισε την Alison Riske με 2-0 σετ και συνεχίζει την πολύ καλή της πορεία στο Μαϊάμι.

Η Osaka έπαιξε και σήμερα πολύ καλό τένις, για να επικρατήσει της Riske με 6-3, 6-4 και να πάρει την πρόκριση για τα προημιτελικά του Miami Open.

Για 1η φορά θα είναι σε μεγάλο ημιτελικό μετά από έναν χρόνο η 24χρονη Γιαπωνέζα, που την τελευταία φορά που μπήκε στην 8άδα ενός WTA 1000 τουρνουά ήταν και πάλι στο Μαϊάμι, τέτοια εποχή πέρσι.

H Osaka, η οποία έπεσε μέχρι το Νο.85 της παγκόσμιας κατάταξης και τώρα βρίσκεται στο Νο.77, έχει κερδίσει μέχρι στιγμής τις Astra Sharma, Angelique Kerber και Riske, χωρίς να απωλέσει σετ.

Στο 1ο σετ η κάτοχος 4 Grand Slam τίτλων έκανε το break από το ξεκίνημα και προηγήθηκε με 3-0, για να διατηρηθεί μπροστά έως το τέλος του και να το κατακτήσει με 6-3.

Στο 2ο σετ η Riske έκανε πρώτη το break, με την Osaka να επιστρέφει από το 0-2, κερδίζοντας τα 4 επόμενα games. Είχε διπλό break point και για το 5-2, αλλά η Αμερικανίδα μείωσε σε 4-3. Η Osaka αργότερα είχε match point για να πάρει το ματς στο 9ο game, τελικά όμως το έκανε στο σερβίς της στο 10ο, ολοκληρώνοντας την αποστολή της σε 1 ώρα και 32 λεπτά.

H Osaka, η οποία κέρδισε τον τελευταίο της τίτλο πριν από 14 μήνες στο Australian Open το 2021, θα παίξει στα προημιτελικά με την Danielle Collins, που βρίσκεται επίσης σε πολύ καλή κατάσταση και έκανε μια πολύ καλή νίκη σήμερα, αποκλείοντας την Ons Jabeur με 6-2, 6-4.

Στα προημιτελικά πέρασε και η Daria Saville, η οποία πάλεψε για 3 ώρες απέναντι στη lucky loser Lucia Bronzetti, της οποίας έκαμψε τελικά την αντίσταση με 5-7, 6-4, 7-5. Η Saville θα παίξει στη συνέχεια με μια εκ των Belinda Bencic και Aliaksandra Sasnovich.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots