WTA
14 νίκες στη σειρά η Swiatek (vid)

 
Iga Swiatek
Iga Swiatek © Jimmie48 / WTA
tn team Τρίτη, 29 Μαρτίου 2022 - 0:01

Σαν σε προπόνηση έφτασε στη 14η διαδοχική νίκη της στο tour η Iga Swiatek, που "εξουδετέρωσε" την Coco Gauff μέσα σε 76 λεπτά.

Μόλις 4 games έχασε η Swiatek απέναντι στην Gauff, την οποία κέρδισε με 6-3, 6-1 σε 1 ώρα και 16 λεπτά, για να φτάσει σε ακόμα μια άνετη πρόκριση στο Μαϊάμι.

Η 20χρονη Πολωνή, Νο.1 στην παγκόσμια κατάταξη από την ερχόμενη Δευτέρα, συνεχίζει ακάθεκτη την πορεία της και μπήκε στα προημιτελικά του Miami Open χωρίς να έχει χάσει περισσότερα από 4 games σε κάποιον από τους αγώνες της!

Επιπλέον, έφτασε τις 14 συνεχόμενες νίκες στο tour, αφού θυμίζουμε πως προέρχεται από την κατάκτηση δυο μεγάλων τίτλων, σε Ντόχα και Indian Wells, πριν πάει στο Μαϊάμι.

Στον σημερινό της αγώνα με την Gauff δεν είχε τόσο εύκολη αποστολή στα πρώτα λεπτά, με τη νεαρή Αμερικανίδα να σώζει 4 break points και να κρατάει το σερβίς της για να περάσει μπροστά με 3-2 μετά τα πρώτα 5 games. Στη συνέχεια είχε και ένα break point για το 4-2, με τη Swiatek να το σβήνει και να ισοφαρίζει σε 3-3.

Έκανε το πρώτο break για το 4-3 η Πολωνή στη συνέχεια, ενώ αργότερα έσβησε και 2 break points, για να αποφύγει την ισοφάριση και να κάνει το 5-3. Κέρδισε ακόμα ένα game ψυχολογίας στη συνέχεια με break, αφού επέστρεψε από το 40-15, έσβησε 3 game points συνολικά και έκανε το break για να πάρει το 1ο σετ με 6-3.

Αυτό άλλαξε για τα καλά τα δεδομένα και είδαμε ένα πολύ διαφορετικό 2ο σετ, με τη Swiatek να κυριαρχεί κατά κράτος στο court. Κέρδισε 5 games στη σειρά η Πολωνή για να επιβληθεί με 6-1, ενώ έχασε μόλις 2 πόντους σ' αυτά τα 5 τελευταία games - κέρδισε τους 18 από τους 20 τελευταίους πόντους του ματς - με την Gauff να είναι αποδιοργανωμένη και να μην της βγαίνει τίποτα.

H Swiatek θα περιμένει την αναμέτρηση της Petra Kvitova με τη Veronika Kudermetova, για να μάθει ποια παίκτρια θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots