WTA
Νο.1 και επίσημα η Swiatek, στο Νο.4 η Σάκκαρη

 
Iga Swiatek
Iga Swiatek © Jimmie48 / WTA
tn team Δευτέρα, 04 Απριλίου 2022 - 9:49

Η Iga Swiatek βρίσκεται και επίσημα στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA από σήμερα. Στο Top 3 για 1η φορά η Paula Badosa, στο Νο.4 υποχώρησε η Μαρία Σάκκαρη, στο Top 10 η Danielle Collins.

Με πολλές αλλαγές ανανεώθηκε σήμερα η παγκόσμια κατάταξη. Εκτός από τις αλλαγές που έφερε το Μαϊάμι, είχαμε και τη μεγάλη αλλαγή της αφαίρεσης της Ashleigh Barty από την κατάταξη, με την Iga Swiatek να περνάει και επίσημα στην 1η θέση.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά η 20χρονη Πολωνή κατάφερε με την πρώτη της κιόλας εβδομάδα στο No.1 να πάρει μια διαφορά 1.736 πόντων από τη δεύτερη Barbora Krejcikova, αφού θυμίζουμε πως κατέκτησε τoν 3ο συνεχόμενο τίτλο της σε 1000άρι στο Μαϊάμι, ξεχωρίζοντας από τις υπόλοιπες παίκτριες για τον τελευταίο ενάμιση μήνα.

Στο Νο.2 πέρασε η Krejcikova, που ισοφάρισε το career high της, ενώ στο Νο.3 ανέβηκε η Paula Badosa, που για πρώτη φορά βρίσκεται στο Top 3 στην καριέρα της.

Η Μαρία Σάκκαρη δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τους βαθμούς που είχε κερδίσει πέρσι στο Μαϊάμι και έτσι υποχώρησε στο Νο.4, παραμένοντας πάντως πάρα πολύ ψηλά και με ελάχιστη διαφορά βαθμών από το Νο.2 και το Νο.3 - 270 και 265 αντίστοιχα!

Κοντά στο Νο.2 σε όρους βαθμών είναι και η Aryna Sabalenka, που είναι στο Νο.5 έχοντας 48 λιγότερους βαθμούς από τη Σάκκαρη, καθώς και η Anett Kontaveit, που βρίσκεται στο Νο.6 με 146 λιγότερους βαθμούς από την Sabalenka! Η μάχη αναμένεται συναρπαστική αυτή τη σεζόν για τις κορυφαίες, με τα πάντα να είναι ανοιχτά.

Η Karolina Pliskova βρίσκεται στο Νο.7, ενώ στο Νο.8 σκαρφάλωσε η Danielle Collins, η οποία κέρδισε 3 θέσεις και πραγματοποίησε την πρώτη της είσοδο στο Top 10. Σταθερές παρέμειναν οι Garbine Muguruza και Ons Jabeur, σε Νο.9 και Νο.10 αντίστοιχα.

Στο Νο.11 βρίσκεται η Jelena Ostapenko, που προέρχεται από μια πολύ καλή περίοδο και κέρδισε μια ακόμα θέση σήμερα, όπως μια θέση κέρδισε και η Emma Raducanu στο Νο.12, εξαιτίας της απόσυρσης της Ashleigh Barty.

Η Jessica Pegula, η οποία έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Miami Open, κέρδισε 8 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.13, ενώ την πρώτη της είσοδο στο Top 15 πραγματοποίησε η 18χρονη Coco Gauff, που κέρδισε 2 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.15.

Μετά την πολύ καλή πορεία της στο Μαϊάμι, η Belinda Bencic κέρδισε 7 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.21, ενώ 42 θέσεις άφησε πίσω της η φιναλίστ του τουρνουά, Naomi Osaka, που σκαρφάλωσε στο Νο.35.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Στις Ελληνίδες, στο Νο.2 της χώρας μας βρίσκεται πάντα η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, η οποία έχασε μια θέση και υποχώρησε στο Νο.172. Τρεις θέσεις έχασε η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, στο Νο.189.

Η Σαπφώ Σακελλαρίδη κέρδισε 10 θέσεις και πραγματοποίησε την πρώτη της είσοδο στο Top 500 της παγκόσμιας κατάταξης, ανεβαίνοντας συγκεκριμένα στο Νο.493.

Στο Νο.783 βρίσκεται η Μάρθα Ματούλα, που κέρδισε 2 θέσεις, ενώ η Μιχαέλα Λάκη κέρδισε 19 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.877.

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη της WTA:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots