WTA
Κράτησε "ζωντανό" το σερί η Swiatek (vids)

 
Κράτησε "ζωντανό" το σερί η Swiatek (vids)
© Jimmie48 / WTA
tn team Σάββατο, 23 Απριλίου 2022 - 21:22

Η Iga Swiatek χρειάστηκε 3 ώρες μέχρι να κάμψει την αντίσταση της Liudmila Samsonova, αλλά πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Porsche Tennis Grand Prix της Στουτγκάρδης και κράτησε "ζωντανό" το νικηφόρο της σερί, το οποίο πλέον είναι στις 22 νίκες!

Δύσκολη αποστολή είχε η Iga Swiatek σήμερα στα ημιτελικά της Στουτγκάρδης, μετά από 3 ώρες και 3 λεπτά όμως πήρε τη νίκη εις βάρος της Liudmila Samsonova με 6-7 (4), 6-4, 7-5 και μπήκε στον τελικό του Porsche Tennis Grand Prix.

Η Swiatek είχε προηγηθεί με 3-0 και με 4-1 στο 1ο σετ, αλλά ισοφαρίστηκε σε 4-4 και μπήκε σε ακόμα μεγαλύτερες περιπέτειες, όταν έχασε και το tie-break με 4-7. Το 2ο σετ ήταν πολύ κλειστό, αλλά η 20χρονη Πολωνή έκανε το break στο κρίσιμο 9ο game και πέρασε μπροστά με 5-4, για να κλείσει το σετ με ένα love service game.

Μεγάλη μάχη έγινε και στο 3ο σετ, στο οποίο η Swiatek απώλεσε προβάδισμα με 3-1 και βρέθηκε πίσω με 3-4 και με 4-5. Ήταν ψύχραιμη όταν κλήθηκε να σερβίρει για την παραμονή της στο σετ η κορυφαία τενίστρια στον κόσμο, η οποία έκανε και το break στο 11o game για να περάσει μπροστά με 6-5 και να σερβίρει επιτυχώς στη συνέχεια για το 7-5.

Η Swiatek έφτασε τις 22 διαδοχικές νίκες στο tour και θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει ακόμα έναν τίτλο αύριο, τον 4ο συνεχόμενο μετά από την Ντόχα, το Indian Wells και το Μαϊάμι και τον 7ο συνολικά στην καριέρα της (6-1 σε τελικούς).

Θα αντιμετωπίσει την Aryna Sabalenka, που σταμάτησε στον πρώτο ημιτελικό την Paula Badosa, κερδίζοντάς την με 7-6 (5), 6-4.

Η Badosa, η οποία από τη Δευτέρα θα ανεβεί στο Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης για πρώτη φορά στην καριέρα της, έχασε ένα προβάδισμα με 5-2 στο 1ο σετ και το πλήρωσε, αφού έχασε και το tie-break, παρόλο που επίσης ήταν μπροστά, με 3-0 και με 4-1.

Στο 2ο σετ οι δυο παίκτριες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ, με την Sabalenka να σβήνει ένα break point στο 9ο game και να κρατάει το σερβίς της για το υπέρ της 5-4. Στη συνέχεια η Λευκορωσίδα έκανε break με love και ολοκλήρωσε τον θρίαμβό της σε 1 ώρα και 40 λεπτά.

Θα είναι ο 16ος τελικός στην καριέρα της 23χρονης Λευκορωσίδας, πρώτος στη φετινή χρονιά, ενώ θα διεκδικήσει τον 11ο τίτλο της καριέρας της (10-5 σε τελικούς) και 2ο στο χώμα μετά την κατάκτηση του Madrid Open πέρσι, που ήταν και ο τελευταίος της τελικός.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots