WTA
Ανέβηκε στο Νο.2 η Badosa, έμεινε στο Νο.5 η Σάκκαρη

 
Paula Badosa
Paula Badosa © Jimmie48 / WTA
tn team Δευτέρα, 25 Απριλίου 2022 - 15:14

Η Paula Badosa ανέβηκε για 1η φορά στην καριέρα της στο Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης. Σταθερή στο Νο.5 η Μαρία Σάκκαρη, εδραιώνεται στο Νο.1 η Iga Swiatek.

Η Badosa κέρδισε μια θέση και ανέβηκε στο Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης σήμερα για πρώτη φορά στην καριέρα της, βελτιώνοντας το career high της. Αυτή ήταν και η μόνη αλλαγή στο Top 10, με την Ισπανίδα να ρίχνει στο Νο.3 την Barbora Krejcikova.

Πάντα στο Νο.1 είναι η Iga Swiatek, η οποία εδραιώνεται στην κορυφή και αύξησε κι άλλο τη διαφορά της από τις υπόλοιπες παίκτριες, ξεπερνώντας τους 2.000 βαθμούς. Θυμίζουμε πως η 21χρονη Πολωνή κατέκτησε τον τίτλο και στην Στουτγκάρδη, φτάνοντας τα 4 συνεχόμενα κερδισμένα τουρνουά και τις 23 διαδοχικές νίκες στο tour.

Στο Νο.4 παρέμεινε η φιναλίστ της Στουτγκάρδης, Aryna Sabalenka, ενώ στο Νο.5 βρίσκεται η Μαρία Σάκκαρη, που διατηρήθηκε για μια ακόμα εβδομάδα στο Top 5. Στο Νο.6 βρίσκεται η Anett Kontaveit, την οποία ακολουθούν στο Νο.7 η Karolina Pliskova, στο Νο.8 η Danielle Collins, στο Νο.9 η Garbine Muguruza και στο Νο.10 η Ons Jabeur.

Η Tamara Zidansek κέρδισε 3 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.24, ενώ 4 θέσεις κέρδισε η Veronika Kudermetova που βρίσκεται στο Νο.25. Πίσω της είναι η Liudmila Samsonova, που μετά την πορεία της μέχρι τα ημιτελικά της Στουτγκάρδης και κέρδισε 5 θέσεις βελτιώνοντας το career high της, στο Νο.26 του κόσμου.

Η πρωταθλήτρια της Κωνσταντινούπολης, Anastasia Potapova, κέρδισε 44 θέσεις και επέστρεψε με εντυπωσιακό τρόπο στο Top 100, φτάνοντας στο Νο.78 του κόσμου.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Μια θέση κέρδισε η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, που βρίσκεται στο Νο.172 του κόσμου και στο Νο.2 της χώρας μας. Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου παρέμεινε σταθερή στο Νο.183, ενώ βελτίωσε ξανά το career high της η 19χρονη Σαπφώ Σακελλαρίδη, η οποία κέρδισε 10 ακόμα θέσεις και βρίσκεται στο Νο.457.

Η Μάρθα Ματούλα υποχώρησε 3 θέσεις, στο Νο.776 του κόσμου. Η Μιχαέλα Λάκη κέρδισε 6 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.869 του κόσμου, βελτιώνοντας το career high της. Στο Νο.1069 βρίσκεται η Ελένη Χριστοφή, που υποχώρησε 4 θέσεις σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη της WTA:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots