WTA
Αλλάζει προπονητή η Kontaveit λόγω... βίζας

 
Anett Kontaveit
Anett Kontaveit © Jimmie48 / WTA
tn team Τρίτη, 07 Ιουνίου 2022 - 12:24

Η Anett Kontaveit είχε μαζί με τον Dmitry Tursunov το καλύτερο διάστημα στην καριέρα της, μόλις ανέβηκε στο Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης, αναγκάστηκε όμως να διακόψει τη συνεργασία της μαζί του, γιατί όπως είπε είναι Ρώσος και αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα με τις βίζες εξαιτίας των κυρώσεων, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ταξιδεύει στα τουρνουά.

Τη Δευτέρα, η Kontaveit και ο Tursunov ανακοίνωσαν στους λογαριασμούς τους στο Twitter πως δεν θα συνεχίσουν μαζί. Όπως ανέφεραν και οι δυο ήταν μια κοινή απόφαση, η οποία ωστόσο δεν ήρθε σε συνάφεια με τα αποτελέσματα της Εσθονής τενίστριας, που είχε τους 12 καλύτερους μήνες της καριέρας της από το περσινό καλοκαίρι και αυτή την εβδομάδα πραγματοποίησε νέο career high, ανεβαίνοντας στο Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης.

Λέγοντας περισσότερα για την απόφαση αυτή σε συνέντευξή της στην Εσθονία, η Kontaveit εξήγησε πως ήταν περισσότερο ένα βήμα πίσω από τον Ρώσο προπονητή, που τον τελευταίο καιρό αντιμετωπίζει πρόβλημα με τις βίζες του και δεν μπορεί να είναι μαζί της στα τουρνουά, με αποτέλεσμα να καταλήξουν στην απόφαση πως θα είναι καλύτερο για εκείνη να διακόψουν τη συνεργασία τους.

"Πρώτον, θέλω να τον ευχαριστήσω για όλο αυτό το χρόνο, για τις πολλές επιτυχίες που είχαμε μαζί και για την καλή σχέση που είχαμε. Είμαι ευγνώμων για όλα αυτά. Ο λόγος που πήρα αυτή την απόφαση είναι επειδή έχει ρώσικο διαβατήριο, οπότε αυτή τη στιγμή είναι πολύ δύσκολο να βγάζουμε βίζα για να ταξιδεύει μαζί μου. Παρότι το θέλαμε, δεν μπορούσε να είναι μαζί μου σε πολλά τουρνουά και χρειάζομαι κάποιον μαζί μου σ' αυτά τα τουρνουά", είπε η Kontaveit. 

"Όταν νιώθεις καλά και έχεις αυτοπεποίθηση, αυτό αντανακλά και στο γήπεδο. Το πρόβλημα αυτό που αντιμετωπίζουμε φέτος με έχει κάνει να χαθώ λίγο με αυτή την κατάσταση. Δεν μπορούσε πλέον να έρχεται μαζί μου στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ αντιμετωπίσαμε προβλήματα και για τη βίζα για το Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτή τη στιγμή είναι περίπλοκο να βγάζει βίζες."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots