WTA
Ξεκίνησε να δουλεύει με τον Beltz η Kontaveit

 
Ξεκίνησε να δουλεύει με τον Beltz η Kontaveit
© Jimmie48 / WTA
tn team Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2022 - 13:35

Η Anett Kontaveit, η οποία αποφάσισε να σταματήσει τη συνεργασία της με τον Dmitry Tursunov εξαιτίας των κυρώσεων της Δύσης στη Ρωσία, ανακοίνωσε πως ξεκίνησε να δουλεύει με τον πολύ έμπειρο Γερμανό προπονητή, Torben Beltz.

Θυμίζουμε πως πριν λίγο καιρό η Anett Kontaveit και ο Dmitry Tursunov ανακοίνωσαν το τέλος της συνεργασίας τους. Ήταν μια πολύ επιτυχημένη συνεργασία, με την Εσθονή τενίστρια να φτάνει μέχρι το Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης και να έχει τους 12 καλύτερους μήνες της καριέρας της, από το καλοκαίρι του 2021 μέχρι το καλοκαίρι του 2022.

Σε πολλά τουρνουά ωστόσο δεν μπορούσε να είναι μαζί της ο Tursunov, εξαιτίας του ρωσικού του διαβατηρίου και των κυρώσεων που έχει επιβάλλει η Δύση στη Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ως εκ τούτου, η Kontaveit πήρε τη δύσκολη απόφαση να τον αποδεσμεύσει και να αναζητήσει νέο πρόσωπο για την ομάδα της, αφού όπως εξήγησε χρειάζεται έναν προπονητή στο πλευρό της να τη συνοδεύει στα τουρνουά.

Αυτός φαίνεται πως θα είναι ο Torben Beltz, που είναι γνωστός για την πετυχημένη συνεργασία του με την Angelique Kerber, που μαζί του είχε κατακτήσει 2 Grand Slams το 2016. Έχει δουλέψει ακόμα με τις Donna Vekic και Carina Witthoeft, ενώ πιο πρόσφατα δούλεψε και με την Emma Raducanu, αλλά η συνεργασία τους δεν κράτησε για πολύ.

H Kontaveit, η οποία πρόσφατα πέρασε Covid, δεν έχει αγωνιστεί ακόμα στη σεζόν του γρασιδιού και απέσυρε τη συμμετοχή της και από το Eastbourne International αυτής της εβδομάδας. Αναμένεται συνεπώς να δώσει τον πρώτο της αγώνα για φέτος στο χόρτο στο Wimbledon, ένα τουρνουά στο οποίο δεν έχει φτάσει ποτέ πιο μακριά από τον 3ο γύρο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots