WTA
Επέστρεψε στους τίτλους η Kvitova (vid)

 
Petra Kvitova
Petra Kvitova © Jimmie48 / WTA
tn team Σάββατο, 25 Ιουνίου 2022 - 20:40

Σχεδόν 1,5 χρόνο μετά από τον τελευταίο τίτλο της και 4 χρόνια μετά από τον τελευταίο της τίτλο στο γρασίδι, η Petra Kvitova επέστρεψε στους τίτλους, κερδίζοντας στον τελικό του Eastbourne International τη Jelena Ostapenko με 2-0 σετ.

Σε πολύ καλή κατάσταση βρίσκεται η Petra Kvitova, που βρήκε τη φόρμα της στο καλύτερο χρονικό σημείο, λίγο πριν την έναρξη του Wimbledon.

Η 32χρονη Τσέχα τενίστρια, πρωταθλήτρια στο Wimbledon το 2011 και το 2014, επιβλήθηκε της Ostapenko με 6-3, 6-2 στον τελικό του Eastbourne International και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια για 1η φορά στο Ίστμπουρν.

Αυτός ήταν ο 5ος τίτλος της στο γρασίδι, 1ος από το Μπέρμιγχαμ το 2018, ο 1ος τίτλος της από τον Μάρτιο του 2021, όταν είχε κατακτήσει τον τίτλο στην Ντόχα, ενώ συνολικά έφτασε τους 29 τίτλους καριέρας, σε 39 τελικούς (29-10).

Δεν έχασε ούτε μια φορά το σερβίς της η Kvitova, η οποία δεν κινδύνεψε καν με break point στο 1ο σετ. Έκανε πολύ νωρίς ένα break και προηγήθηκε με 3-0 της Ostapenko, ενώ είχε ευκαιρίες για να κάνει το double break στα επόμενα games, με τη Λετονή να σβήνει 6 break points συνολικά και να κρατάει τη διαφορά στο ένα break. Ήταν όμως αδύνατο να απειλήσει το σερβίς της Τσέχας, που με love service game "σφράγισε" την κατάκτηση του 1ου σετ με 6-3.

Στο 2ο σετ η Kvitova έκανε και πάλι γρήγορο break και προηγήθηκε με 2-1. Η Ostapenko προσπάθησε να αντιδράσει και έγινε για 1η φορά απειλητική στο σερβίς της Kvitova στο 4ο game, όμως η Τσέχα έσβησε και τα 5 break points που αντιμετώπισε και έφτασε στο 3-1. Έκτοτε δεν κινδύνεψε ξανά, για να κάνει νέο break για το 5-2 και να ολοκληρώσει το σετ στα 8 games.

Ήταν μια Kvitova από τα παλιά όλη την εβδομάδα στο Ίστμπουρν, με την Τσέχα να κερδίζει τις πολύ καλές στο γρασίδι Donna Vekic, Katie Boulter, Harriet Dart, καθώς και την Beatriz Haddad Maia, που έτρεχε ένα νικηφόρο σερί 12 αγώνων, για να μπει στον τελικό.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots