WTA
Έμεινε στο Νο.3 η Σάκκαρη - μεγάλες άνοδοι για Garcia, Bouzkova

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © Jimmie48 / WTA
tn team Δευτέρα, 01 Αυγούστου 2022 - 11:49

H Μαρία Σάκκαρη διατηρήθηκε και αυτή την εβδομάδα στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης. Καμία αλλαγή στο Top 10, μεγάλες ανόδους σημείωσαν οι δυο πρωταθλήτριες της προηγούμενης εβδομάδας, Caroline Garcia και Marie Bouzkova.

Με το Top 10 να παραμένει ίδιο χωρίς καμία αλλαγή, η Μαρία Σάκκαρη έμεινε και αυτή την εβδομάδα στην 3η καλύτερη θέση του κόσμου, πίσω μόνο από την άφταστη προς το παρόν Iga Swiatek και την Anett Kontaveit, που έχει μόλις 286 περισσότερους βαθμούς από την κορυφαία Ελληνίδα.

Στο Νο.4 είναι η Paula Badosa και στο No.5 η Ons Jabeur, οι οποίες επίσης είναι πολύ κοντά στις Kontaveit και Σάκκαρη. Η Aryna Sabalenka βρίσκεται στο Νο.6, η Jessica Pegula στο Νο.7, η Garbine Muguruza στο Νο.8, η Danielle Collins στο Νο.9 και η Emma Raducanu στο Νο.10.

Η πρωταθλήτρια της Βαρσοβίας, Caroline Garcia, πέρασε στο Νο.32 μετά και το καταπληκτικό της τουρνουά, κερδίζοντας 13 θέσεις. 20 θέσεις άφησε πίσω της η πρωταθλήτρια της Πράγας, Marie Bouzkova, που ανέβηκε στο Νο.46 και ισοφάρισε το career high της.

Η φιναλίστ στην Πράγα, Anastasia Potapova, πραγματοποίησε την πρώτη της είσοδο στο Top 50, κερδίζοντας 11 θέσεις για να βρεθεί στο Νο.48. Τέλος, σπουδαία άνοδο 33 θέσεων είχε και η φιναλίστ της Βαρσοβίας, Ana Bogdan, που ανέβηκε στο Νο.75 του κόσμου.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Σταθερά στο Νο.2 της Ελλάδας πίσω από τη Σάκκαρη μένει η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, η οποία πάντως είχε μια μικρή πτώση 6 θέσεων και βρίσκεται στο Νο.186 του κόσμου. Στο Νο.235 βρίσκεται η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, η οποία έχασε 47 θέσεις αυτή την εβδομάδα και βγήκε μετά από ένα χρόνο περίπου από το Top 200.

Την πρώτη της είσοδο στο Top 400 πραγματοποίησε η 19χρονη Σαπφώ Σακελλαρίδη, που συνεχίζει την ανοδική της πορεία και ανέβηκε στο Νο.389 του κόσμου. Στο Νο.653 είναι η Μάρθα Ματούλα, που επίσης έκανε career high στο Νο.653, όπως career high έκαναν χαμηλότερα και οι Μιχαέλα Λάκη (Νο.801), Ελένη Χριστοφή (Νο.830) και Δήμητρα Παύλου (Νο.949).

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη της WTA:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots