WTA
Στο Top 10 η Kasatkina - έχασε μια θέση η Σάκκαρη

 
Daria Kasatkina
Daria Kasatkina © David Gonzales/Mubadala Silicon Valley Classic
tn team Δευτέρα, 08 Αυγούστου 2022 - 16:28

Η Daria Kasatkina επέστρεψε στο Top 10 και για 1η φορά στην καριέρα της ανέβηκε στο Νο.9 του κόσμου, μετά και τον τίτλο στο Σαν Χοσέ. Έχασε μια θέση η Μαρία Σάκκαρη, που βρίσκεται στο Νο.4 του κόσμου.

Η Kasatkina ήταν η μεγάλη πρωταγωνίστρια της προηγούμενης εβδομάδας, καθώς έκανε ένα τρομερό τουρνουά στο Σαν Χοσέ και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο Silicon Valley Open, για να κερδίσει 3 θέσεις σήμερα και να ανεβεί για 1η φορά στην καριέρα της στο Νο.9 του κόσμου.

Στην άλλη αλλαγή που συνέβη στο Top 10, η Paula Badosa επέστρεψε στο Νο.3 του κόσμου και έριξε τη Μαρία Σάκκαρη στο Νο.4, με την Ελληνίδα τενίστρια να παραμένει φυσικά σε απόσταση αναπνοής τόσο από την Ισπανίδα, έχοντας μάλιστα ακριβώς τους ίδιους βαθμούς, όσο και από την Anett Kontaveit στο Νο.2, της οποίας υπολείπεται 286 βαθμών.

Πάντα στο Νο.1 και απλησίαστη για την ώρα είναι η Iga Swiatek, που έχει σχεδόν 4.000 βαθμούς περισσότερους από την Kontaveit. To Top 5 κλείνει η Ons Jabeur, ενώ στην 6η θέση είναι η Aryna Sabalenka, στην 7η η Jessica Pegula και στην 8η η Garbine Muguruza. Πίσω από την Kasatkina και 10η είναι η Emma Raducanu.

Η 29χρονη Shelby Rogers βελτίωσε το career high της, καθώς μετά την πολύ καλή πορεία της μέχρι τον τελικό του Σαν Χοσέ κέρδισε 15 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.30 του κόσμου. Στο Νο.31 είναι η φιναλίστ της Ουάσινγκτον, Kaia Kanepi, που στα 37 της κάνει μια πολύ καλή σεζόν και σήμερα κέρδισε 6 ακόμα θέσεις. Η πρωταθλήτρια της Ουάσινγκτον, Liudmila Samsonova, κέρδισε 18 θέσεις και σκαρφάλωσε στο Νο.42 του κόσμου.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Στις Ελληνίδες, νέα εντυπωσιακή άνοδο 52 θέσεων πραγματοποίησε η Σαπφώ Σακελλαρίδη, που βρίσκεται πλέον στο Νο.337 του κόσμου, ενώ νέα career high σημείωσαν και οι Μάρθα Ματούλα, Μιχαέλα Λάκη, Ελένη Χριστοφή και Δήμητρα Παύλου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots