WTA
Πέρασε και την Bencic η Haddad Maia (vid)

 
Beatriz Haddad Maia
Beatriz Haddad Maia © Jimmie48 / WTA
tn team Σάββατο, 13 Αυγούστου 2022 - 8:16

Μετά την Iga Swiatek, η Beatriz Haddad Maia άφησε εκτός Τορόντο και την Belinda Bencic, συνεχίζοντας την τρομερή της εβδομάδα στο 1000άρι του Καναδά. "Ζωντανή" στο κυνήγι του τίτλου έμεινε η Karolina Pliskova.

Επιστρέφοντας από σετ πίσω, η Haddad Maia έδωσε συνέχεια στη νικηφόρα πορεία της στο Τορόντο, επικρατώντας της Bencic 2-6, 6-3, 6-3.

Η 26χρονη Βραζιλιάνα πραγματοποιεί την χρονιά της καριέρας της και μόλις χθες είχε κερδίσει την κορυφαία παίκτρια του κόσμου, Iga Swiatek, σε ακόμα μια μάχη που πήγε στα τρια σετ.

Σήμερα πέτυχε την 4η φετινή Top 5 νίκη της, αφού είχε κερδίσει και δυο φορές τη Μαρία Σάκκαρη, στο Μαϊάμι και στο Νότιγχαμ. Προκρίθηκε στον σημαντικότερο ημιτελικό της καριέρας της και τη Δευτέρα αναμένεται να κερδίσει 4 ακόμα θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη, ανεβαίνοντας για πρώτη φορά στο No.20.

Στα ημιτελικά η Haddad Maia θα αντιμετωπίσει την Karolina Pliskova, που κατάφερε να κερδίσει στον τελευταίο αγώνα της ημέρας την Qinwen Zheng με 4-6, 6-4, 6-4, έπειτα από 2 ώρες και 34 λεπτά μάχης.

Η 30χρονη Τσέχα, η οποία απέκλεισε τη Μαρία Σάκκαρη χθες, προκρίθηκε για 2η συνεχόμενη χρονιά στα ημιτελικά του National Bank Open, όπου ήταν φιναλίστ πέρσι.

Η Pliskova απώλεσε ένα προβάδισμα με 3-0 στο 1ο σετ, ενώ στο 2ο σετ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, όταν ήταν αντιμέτωπη με break point στο 4-6, 4-4, 30-40. Άντεξε στο σερβίς της και έκανε break στο επόμενο game, για να πάρει το 2ο σετ με 6-4.

Στο αποφασιστικό σετ η Τσέχα έκανε το break για το 5-3, αλλά η Zheng απάντησε και μείωσε σε 5-4. Στη συνέχεια η Κινέζα σέρβιρε για το 5-5, με την Pliskova να κάνει νέο break και να παίρνει τελικά τη νίκη, μένοντας "ζωντανή" στο κυνήγι του τίτλου.

Θυμίζουμε πως στον άλλον ημιτελικό του Τορόντο θα αναμετρηθούν οι Jessica Pegula και Simona Halep, που κέρδισαν στα δυο σετ τις Yulia Putintseva και Coco Gauff αντίστοιχα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots