WTA
Ξανά στο Νο.3 η Σάκκαρη, επέστρεψε στο Top 10 η Halep

 
Ξανά στο Νο.3 η Σάκκαρη, επέστρεψε στο Top 10 η Halep
© Jimmie48 / WTA
tn team Δευτέρα, 15 Αυγούστου 2022 - 7:48

H Μαρία Σάκκαρη κέρδισε μια θέση και βρέθηκε ξανά στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης, που είναι και το career high της. Επέστρεψε στο Top 10 και συγκεκριμένα ανέβηκε στο Νο.6 η Simona Halep, μετά τον θρίαμβό της στο Τορόντο.

Παρά τον αποκλεισμό της σχετικά νωρίς στο National Bank Open στο Τορόντο από τη φάση των "16", η Μαρία Σάκκαρη πέρασε ξανά την Paula Badosa και επέστρεψε στο Νο.3 του κόσμου, πίσω μόνο από τις Iga Swiatek και Anett Kontaveit.

Θυμίζουμε πως το Νο.3 είναι το προσωπικό ρεκόρ της Μαρίας, αλλά και η καλύτερη θέση που έχει πάρει ποτέ Ελληνίδα τενίστρια στην ιστορία της WTA. Απέχει μόλις 286 βαθμούς από το Νο.2 και την Kontaveit, με την Swiatek για την ώρα να μην απειλείται από καμιά, έχοντας πάνω από 4.000 βαθμούς περισσότερους από την Εσθονή.

Πίσω από την Badosa συμπληρώνει την πρώτη 5άδα η Jabeur, ενώ στο Νο.6 ανέβηκε η Simona Halep, η οποία επέστρεψε στους μεγάλους τίτλους μετά από δυο χρόνια, κατακτώντας το 1000άρι του Καναδά. Έκανε άλμα 9 θέσεων η Ρουμάνα, που βρίσκεται ξανά στην ελίτ.

Από μια θέση έχασαν οι Aryna Sabalenka (No.7), Jessica Pegula (No.8), Garbine Muguruza (No.9) και Daria Kasatkina (No.10), που συμπληρώνουν το Top 10, εξαιτίας της ανόδου της Halep. Μια θέση κέρδισε η Belinda Bencic, που ακολουθεί στο Νο.11, ρίχνοντας στο Νο.12 την Coco Gauff.

Η φιναλίστ του Τορόντο, Beatriz Haddad Maia, κάνει την χρονιά της καριέρας της και κέρδισε άλλες 8 θέσεις, για να βρεθεί στο Νο.16, στην πρώτη της είσοδο στο Top 20.

Χαμηλότερα, 6 θέσεις κέρδισε η Alison Riske, που επέστρεψε στο Top 30 και συγκεκριμένα ανέβηκε στο Νο.29, ενώ η Yulia Putintseva κέρδισε 8 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.38. 10 θέσεις κέρδισε η Qinwen Zheng, που βελτίωσε το career high της στο Νο.41 του κόσμου.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Στις Ελληνίδες, 2 θέσεις κέρδισε η Δέσποινα Παπαμιχαήλ που βρίσκεται στο Νο.187, ενώ 3 θέσεις έχασε η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, στο Νο.239. Τρεις θέσεις χαμηλότερα είναι και η Σαπφώ Σακελλαρίδη, που είναι στο Νο.340 του κόσμου.

Η Μάρθα Ματούλα κέρδισε 16 θέσεις και βελτίωσε ξανά το career high της, ανεβαίνοντας στο Νο.603. Νέο ατομικό ρεκόρ και για τη Μιχαέλα Λάκη, που κέρδισε 9 θέσεις και βρίσκεται στο Νο.748. Στο Νο.826 είναι η Ελένη Χριστοφή και στο Νο.950 η Δήμητρα Παύλου, ενώ στην κατάταξη βρίσκονται και οι Γαλάτεια Μεσοχωρίτου και Έλλη Λογοθέτη.

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη της WTA:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots