WTA
Στο Νο.143 του κόσμου η Γραμματικοπούλου

 
Στο Νο.143 του κόσμου η Γραμματικοπούλου
© images/various/2022/wta rank/aug-22.jpg
tennisnews team Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2022 - 9:02

Μετά τον θρίαμβό της στο Βανκούβερ, η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου κέρδισε 96 θέσεις και σκαρφάλωσε στο Νο.143 της παγκόσμιας κατάταξης, μπαίνοντας για 1η φορά στην καριέρα της στις πρώτες 150 της WTA.

Μια τρομερή εβδομάδα είχε η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου στο Βανκούβερ του Καναδά, όπου κατέκτησε τον σημαντικότερο τίτλο της καριέρας της στο WTA 125 τουρνουά Odlum Brown Vancouver Open ξεκινώντας από τα προκριματικά.

Συνολικά η Βαλεντίνη πέτυχε 7 νίκες μέσα σε 8 μέρες, αποκλείοντας μεταξύ άλλων την Chloe Paquet στα προημιτελικά (6-3, 6-4), Νο.111 στον κόσμο, καθώς και τη Lucia Bronzetti στον τελικό (6-2, 6-4), Νο.66 στον κόσμο!

Η απίθανη αυτή εβδομάδα την έφερε 96 θέσεις ψηλότερα στην παγκόσμια κατάταξη σήμερα και συγκεκριμένα στο Νο.143 της παγκόσμιας κατάταξης, βελτιώνοντας το career high της κατά 15 θέσεις (το προηγούμενο ήταν στο Νο.158).

Δυστυχώς, η Βαλεντίνη δεν θα έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί στο US Open καθώς είχε πέσει λίγο στην κατάταξη τις τελευταίες εβδομάδες - όταν ξεκινούσε το τουρνουά του Βανκούβερ βρισκόταν στο Νο.239 - κι έτσι δεν κατάφερε να μπει στο προκριματικό ταμπλό. Θυμίζουμε πως πέρσι είχε καταφέρει να μπει στο κυρίως ταμπλό του αμερικανικού Grand Slam μέσα από τα προκριματικά, καθώς και να πετύχει την πρώτη της νίκη σε major, φτάνοντας έως τον 2ο γύρο.

Η Βαλεντίνη πέρασε επίσης στο Νο.2 της χώρας μας μετά και τη μεγάλη άνοδο, πίσω βεβαίως από τη Μαρία Σάκκαρη, που διατηρήθηκε σταθερή στο Νο.3 του κόσμου αυτή την εβδομάδα. Σταθερή έμεινε και η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, στο Νο.3 της Ελλάδας πλέον και στο Νο.187 της WTA.

Η Σαπφώ Σακελλαρίδη κέρδισε μια θέση και βρίσκεται στο Νο.339 του κόσμου, ενώ η Μάρθα Ματούλα παρέμεινε στο Νο.603 του κόσμου, που είναι και το career high της. Η Μιχαέλα Λάκη υποχώρησε 8 θέσεις, στο Νο.756, ενώ η Ελένη Χριστοφή κέρδισε 8 θέσεις και βελτίωσε το career high της, στο Νο.818. Μια θέση κέρδισε στο Νο.949 η Δήμητρα Παύλου, ενώ στην κατάταξη βρίσκονται και οι Γαλάτεια Μεσοχωρίτου και Έλλη Λογοθέτη, στο Νο.1234 και στο Νο.1377 αντίστοιχα.

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη της WTA:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots