WTA
Κι επίσημα στο WTA Finals Swiatek και Jabeur

 
Κι επίσημα στο WTA Finals Swiatek και Jabeur
© USTA
tn team Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2022 - 10:08

Οι δυο φιναλίστ του US Open και δυο κορυφαίες της παγκόσμιας κατάταξης, Iga Swiatek και Ons Jabeur, έγιναν και οι δυο πρώτες παίκτριες που προκρίθηκαν στο WTA Finals του Τέξας.

Για τη Jabeur, που διανύει μια φανταστική σεζόν και έχει παίξει στους τελικούς των δυο τελευταίων Grand Slam, αυτή θα είναι η πρώτη παρουσία στο WTA Finals.

Για τη Swiatek, που είναι με μεγάλη διαφορά πρώτη στην παγκόσμια κατάταξη και στο Race, αλλά έχει κατακτήσει και 2 Grand Slams φέτος επομένως θα έπαιρνε ούτως ή άλλως την πρόκριση, θα είναι η 2η διαδοχική παρουσία.

"Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που προκρίθηκα στο WTA Finals για 2η φορά στην καριέρα μου και ανυπομονώ να παίξω μπροστά από τους φιλάθλους του Fort Worth", σχολίασε η 21χρονη Πολωνή, πρωταθλήτρια στο Roland Garros και στο US Open.

H Swiatek κατέκτησε 7 τίτλους αυτή τη χρονιά, περισσότερους από κάθε άλλη παίκτρια, με τους 6 μάλιστα να τους κερδίζει σε συνεχόμενα τουρνουά, σε εκείνο το μυθικό σερί 37 νικών που είχε κάνει από τον Φεβρουάριο έως τον Ιούλιο. Συγκεκριμένα αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στην Ντόχα, στο Indian Wells, στο Μαϊάμι, στην Στουτγκάρδη και στη Ρώμη, πριν κατακτήσει και τα 2 από τα 3 Grand Slams της καριέρας της, σε Παρίσι και Νέα Υόρκη.

Η Jabeur έγραψε για μια ακόμα φορά ιστορία, αφού έγινε η πρώτη Αράβισσα παίκτρια που θα παίξει στο WTA Finals. Η 28χρονη Τυνήσια εκτός από τους τελικούς στο Wimbledon και στο US Open, κατέκτησε και τον μεγαλύτερο τίτλο της αυτή τη χρονιά, στο 1000άρι της Μαδρίτης, ενώ ήταν πρωταθλήτρια και στο 500άρι του Βερολίνου.

"Είναι μεγάλη τιμή που προκρίθηκα στο WTA Finals. Ήταν ο στόχος μου από την αρχή της σεζόν να παίξω σ' αυτό το τουρνουά και ανυπομονώ να αγωνιστώ ως μια από τις 8 κορυφαίες παίκτριες του κόσμου", είπε η Jabeur.

Στην 3η θέση του Race αυτή τη στιγμή είναι η Jessica Pegula, στην 4η η Coco Gauff και στην 5η η Caroline Garcia. Στο παιχνίδι για την πρόκριση είναι και η Μαρία Σάκκαρη, ημιφιναλίστ πέρσι στο WTA Finals, η οποία έχασε λίγο έδαφος μετά το US Open και από την 7η θέση υποχώρησε στην 9η.

Αναλυτικά η κατάταξη του Race

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots