WTA
1ος WTA τίτλος για τη 17χρονη Fruhvirtova (vid)

 
1ος WTA τίτλος για τη 17χρονη Fruhvirtova (vid)
© Parthi Bhan/WTA
tn team Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2022 - 20:50

H 17χρονη Linda Fruhvirtova έκανε μια πολύ μεγάλη ανατροπή απέναντι στην Magda Linette στον τελικό του Channei Open και κατέκτησε τον πρώτο της WTA τίτλο.

Μια εκπληκτική εβδομάδα ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την ταλαντούχα Linda Fruhvirtova, που επιβλήθηκε της Magda Linette με 4-6, 6-3, 6-4 στον τελικό του Τσεννάι, για να κατακτήσει το πρώτο της τρόπαιο δστο WTA Tour.

Η 17χρονη Τσέχα βρέθηκε δυο φορές με την πλάτη στον τοίχο, αλλά έδειξε τρομερή ωριμότητα και έφτασε μέχρι την ανατροπή. Αρχικά έχασε το 1ο σετ, το οποίο είχε μόνο ένα break και ήταν για την Πολωνή στο 9ο game.

Στο 2ο σετ η Fruhvirtova ήταν καλύτερη, δεν απειλήθηκε με break point σε κανένα game και "έσπασε" το σερβίς της Linette, Νο.3 στο ταμπλό, στο 8ο game, για να προηγηθεί με 5-3 και να σερβίρει με επιτυχία για το 6-3.

Στο 3ο σετ ωστόσο χρειάστηκε νέα ανατροπή η νεαρή Τσέχα, η οποία βρέθηκε πίσω με 1-4, ανταποκρίθηκε όμως με μια εντυπωσιακή αντεπίθεση, κερδίζοντας 5 επόμενα games, για να φτάσει στη μεγάλη νίκη σε 2 ώρες και 40 λεπτά μάχης.

Αυτή ήταν η 2η διαδοχική ανατροπή για την Fruhvirtova, που κέρδισε τη Nadia Podoroska στα ημιτελικά με 5-7, 6-2, 6-4. Είχε κερδίσει ακόμα στο τουρνουά τη Νο.2 του ταμπλό, Varvara Gracheva (6-4, 6-3), καθώς και τη Νο.5, Rebecca Peterson (6-4, 6-2), χωρίς να χάσει σετ.

H Fruhvirtova συνδύασε τον πρώτο της τελικό στο WTA Tour με νίκη και παράλληλα εξασφάλισε την πρώτη της είσοδο στο Top 100, αφού από το Νο.130, που είναι και το career high της μέχρι σήμερα, θα κερδίσει 56 θέσεις και θα ανεβεί στο Νο.74 αύριο!

Όλα αυτά, ενώ η μικρή της αδερφή, η μόλις 15χρονη και ήδη Νο.192 στον κόσμο Brenda Fruhvirtova, κατέκτησε σήμερα τον 5ο συνεχόμενο τίτλο της και 7ο συνολικά σε διοργάνωση 25.000 δολαρίων στο ITF Tour, στο Santa Margherita di Pula της Ιταλίας.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots