WTA
Κατέκτησε και το Τόκιο η Samsonova (vid)

 
Κατέκτησε και το Τόκιο η Samsonova (vid)
© Jimmie48 / WTA
tn team Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2022 - 13:09

Τον 3ο τίτλο της μέσα στους 2 τελευταίους μήνες κατέκτησε η Liudmila Samsonova, η οποία κέρδισε την Qinwen Zheng στον τελικό του Toray Pan Pacific Open και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο 500άρι του Τόκιο.

Η εξαιρετική σεζόν συνεχίζεται για τη Liudmila Samsonova, που μετά από τους τίτλους που κέρδισε τον προηγούμενο μήνα στα 250άρια της Ουάσινγκτον και του Κλίβελαντ, κατέκτησε και το 500άρι του Τόκιο σήμερα.

Στον τελικό του Toray Pan Pacific Open, η 23χρονη Ρωσίδα επικράτησε της Qinwen Zheng με 7-5, 7-5, έπειτα από ένα πολύ κλειστό ματς.

Στο 1ο σετ ήταν πίσω μέχρι και το 4-5, ενώ βρέθηκε 2 πόντους μακριά από το να το χάσει στο 4-5, 0-30. Κράτησε το σερβίς της και έκανε το πρώτο break της αναμέτρησης στο 11ο game, για να περάσει μπροστά με 6-5 και να σερβίρει επιτυχώς για το 7-5 στη συνέχεια.

Στο 2ο σετ έκανε ξανά πρώτη το break και προηγήθηκε με 3-2, αλλά η Zheng έκανε για πρώτη φορά break στο ματς και ισοφάρισε στο επόμενο game σε 3-3. Αργότερα η Κινέζα έσβησε διπλό break point και πέρασε και σ' αυτό το σετ μπροστά με 5-4, αλλά αυτό δεν πτόησε τη Samsonova, που για μια ακόμα φορά κέρδισε τα 3 τελευταία games του σετ και το κατέκτησε με 7-5.

Αυτός ήταν ο 4ος τίτλος καριέρας για τη Samsonova, που παραμένει αήττητη σε τελικούς (4-0). Σε 500άρι ήταν ο 2ος τίτλος της, μετά το τουρνουά του Βερολίνου τον Ιούνιο του 2021, που ήταν και ο πρώτος τίτλος της καριέρας της.

Αύριο θα κερδίσει 7 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη η 23χρονη Ρωσίδα και θα ανεβεί στο Νο.23 για 1η φορά, βελτιώνοντας το προηγούμενο career high της κατά 2 θέσεις.

Για τη 19χρονη Zheng, που απέκλεισε μεταξύ άλλων τις Paula Badosa και Veronika Kudermetova στο Τόκιο, αυτός ήταν ο σημαντικότερος τελικός της καριέρας της, ξεπερνώντας το 125άρι της Βαλένθια όπου είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια τον περασμένο Ιούνιο. Η νεαρή Κινέζα τενίστρια θα κερδίσει 8 θέσεις στην κατάταξη της WTA και θα βρεθεί στο Νο.28, στην πρώτη της είσοδο στο Top 30.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots