WTA
Δεν θα παίξει στους τελικούς του BJKC η Swiatek

 
Δεν θα παίξει στους τελικούς του BJKC η Swiatek
© USTA
tn team Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2022 - 17:17

H Iga Swiatek απέσυρε τη συμμετοχή της από τους τελικούς του Billie Jean King Cup της Γλασκώβης και εξέφρασε τα παράπονά της προς τα κυβερνητικά όργανα του τένις, αφού δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για τις παίκτριες που θα είναι στο WTA Finals, ώστε να αγωνιστούν και στα δυο τουρνουά.

Η WTA και η ITF τα έκαναν μαντάρα με το φετινό καλαντάρι της WTA, αφού δυο πολύ μεγάλα τουρνουά που θα κλείσουν τη σεζόν, το WTA Finals και το Billie Jean King Cup Finals, γίνονται με μόλις μια μέρα διαφορά και σε δυο πολύ μακρινά σημεία του πλανήτη.

Την ώρα που ο τελικός του WTA Finals είναι προγραμματισμένος στις 7 Νοεμβρίου στο Fort Worth του Τέξας, οι τελικοί του Billie Jean King Cup ξεκινούν στις 8 Νοεμβρίου στη Γλασκώβη της Σκωτίας! Γι' αυτό το λόγο, η Swiatek δεν θα ενισχύσει την Πολωνία στους τελικούς του Billie Jean King Cup, όπως ανακοίνωσε σήμερα.

"Το σκέφτηκα πολύ και είχα πολλές συζητήσεις με την ομάδα μου, αλλά δεν θα αγωνιστώ στο Billie Jean King Cup στη Γλασκώβη. Λυπάμαι πολύ γιατί παίζω για την Πολωνία κάθε φορά που μου δίνεται η δυνατότητα και είναι τιμή μου. Ήλπιζα πως θα το έκανα και φέτος στο φινάλε της σεζόν. Είμαι απογοητευμένη που τα κυβερνητικά όργανα του τένις δεν κατάφεραν ούτε φέτος να έρθουν σε συμφωνία για κάτι τόσο βασικό, όπως το καλαντάρι με τα τουρνουά, δίνοντάς μας μόνο μια μέρα περιθώριο για να ταξιδέψουμε από τη μια άκρη του κόσμου στην άλλη, σε ζώνες με μεγάλη διαφορά ώρας", έγραψε στη δημοσίευσή της η κορυφαία τενίστρια του κόσμου.

"Αυτό δεν είναι ασφαλές για την υγεία μας, μπορεί ακόμα και να προκαλέσει τραυματισμούς. Θα μιλήσω στην WTA και την ITF, προσπαθώντας να γίνει μια αλλαγή. Αυτή η κατάσταση δεν είναι δύσκολη μόνο για τις παίκτριες, αλλά και για τους φαν", συμπλήρωσε η 21χρονη Πολωνή, πρωταθλήτρια στο Roland Garros και στο US Open φέτος.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots