WTA
Πάει για 5ο προπονητή σε 15 μήνες η Raducanu

 
Πάει για 5ο προπονητή σε 15 μήνες η Raducanu
© Jimmie48 / WTA
tn team Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2022 - 9:44

H Emma Raducanu τερμάτισε τη συνεργασία της με τον Dmitry Tursunov και θα αναζητήσει και 5ο προπονητή στους τελευταίους 15 μήνες. Στο μεταξύ, η νεαρή Βρετανίδα τενίστρια ξεκίνησε να δουλεύει με τον Jez Green, που συνέβαλε σημαντικά στην ανάπτυξη του Andy Murray.

Ούτε ο Dmitry Tursunov "στέριωσε" στο τιμ της Emma Raducanu, που συνεχίζει να ακολουθεί ένα μοντέλο χωρίς μόνιμο προπονητή. Ο Tursunov είναι ο 4ος προπονητής που συνεργάστηκε η Raducanu σε λιγότερο από 1,5 χρόνο, που δοκίμασε κατά σειρά για σύντομα χρονικά διαστήματα τους Nigel Sears, Andrew Richardson και Torben Beltz.

Ο Tursunov, ο οποίος είχε μια πολύ πετυχημένη συνεργασία με την Anett Kontaveit πριν μπει στην ομάδα της Raducanu, αντιμετωπίζει προβλήματα τους τελευταίους μήνες λόγω των κυρώσεων της Δύσης στη Ρωσία, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ταξιδέψει σε όλα τα τουρνουά εξαιτίας του διαβατηρίου του. Αυτός ήταν και ο λόγος που τον αποδέσμευσε η Kontaveit, παρότι τα πήγαιναν πολύ καλά οι δυο τους.

Με τη Raducanu τα πήγαινε επίσης καλά και υπήρχαν προσδοκίες από τους Βρετανούς, όμως η συνεργασία τους διήρκησε μόλις 3 μήνες. Σ' αυτό το διάστημε η 19χρονη Βρετανίδα, πρωταθλήτρια πέρσι στο US Open, είχε πετύχει 8 νίκες σε 15 αναμετρήσεις (8-7).

Παράλληλα με την αποχώρηση του Tursunov, η Raducanu ξεκίνησε να δουλεύει με τον Jez Green, σε μια κίνηση που σχολιάστηκε πολύ θετικά. Ο Green είναι ένας γυμναστής με τεράστια εμπειρία και ο άνθρωπος που συνέβαλε τα μέγιστα στην ανάπτυξη του Andy Murray, αφού συνεργάστηκε για πολλά χρόνια μαζί του στα πρώτα χρόνια της καριέρας του Βρετανού. Συνεργάστηκε ακόμα και με τον Alexander Zverev, επίσης με πολύ καλά αποτελέσματα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots