WTA
Εντυπωσιακή Swiatek, επόμενη η Pegula (vids)

 
Εντυπωσιακή Swiatek, επόμενη η Pegula (vids)
© Jimmie48 / WTA
tn team Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2022 - 11:20

H Iga Swiatek έχασε μόνο 3 games από την Coco Gauff και πήρε μια εντυπωσιακή πρόκριση για την ημιτελική φάση του Σαν Ντιέγκο, όπου θα αντιμετωπίσει την Jessica Pegula. Εκτός έμειναν οι Madison Keys και Paula Badosa, που σημαίνει πως θα διατηρηθεί στο Νο.9 του Race για το WTA Finals η Μαρία Σάκκαρη.

Τα 20 bagels στη φετινή σεζόν έφτασε η Iga Swiatek, η οποία συνέτριψε την Coco Gauff με 6-0, 6-3 και πήρε μια εντυπωσιακή πρόκριση για τα ημιτελικά του San Diego Open.

Η κορυφαία τενίστρια του κόσμου, η οποία μετράει 62 νίκες σε 70 αναμετρήσεις στη φετινή χρονιά (62-8), κέρδισε τα πρώτα 8 games του αγώνα και προηγήθηκε με 6-0, 2-0! Η Gauff κατάφερε να δώσει ένα πιο ανταγωνιστικό παιχνίδι τα επόμενα λεπτά, αλλά η 21χρονη Πολωνή δεν κινδύνεψε σε κανένα service game της και μάλιστα έκανε και δεύτερο break στο 9ο game, για να "κλειδώσει" την 11η φετινή νίκη της απέναντι σε Top 10 παίκτρια, σε 12 αναμετρήσεις (11-1)!

Στα ημιτελικά του San Diego Open η Swiatek θα αντιμετωπίσει την Jessica Pegula, που και εκείνη παίζει πολύ καλό τένις και απέκλεισε την Madison Keys, με 6-4, 7-5.

Εκτός έμεινε και η Paula Badosa, που ηττήθηκε από μια άλλη Αμερικανίδα, την Danielle Collins, με 7-6 (5), 6-4.

Η Collins θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά την Donna Vekic, που μπήκε στο κυρίως ταμπλό από τα προκριματικά και διανύει μια τρομερή πορεία, αφού μετά τις Μαρία Σάκκαρη και Karolina Pliskova έβγαλε εκτός και την Aryna Sabalenka, με 6-4, 6-7 (5), 6-1.

Με τον αποκλεισμό των Keys και Badosa, η Σάκκαρη εξασφάλισε την παραμονή της στο Νο.9 του Race για το WTA Finals, έχοντας 174 βαθμούς περισσότερους από την Badosa και 224 περισσότερους από την Keys. Από την Collins τη χωρίζουν 355 βαθμοί, αλλά η Αμερικανίδα μπορεί με πρόκριση στον τελικό να πλησιάσει στους 235 και με τον τίτλο στους 70. Τέλος, από την 8η θέση και τη Veronika Kudermetova, που είναι και το ζητούμενο για να πάρει την πρόκριση, τη Σάκκαρη χωρίζουν 69 βαθμοί.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots