WTA
Θα κερδίσει μια θέση η Σάκκαρη

 
Θα κερδίσει μια θέση η Σάκκαρη
© Jimmie48 / WTA
tn team Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2022 - 12:16

Μπορεί αυτή η εβδομάδα να μην πήγε όπως θα ήθελε, όμως η Μαρία Σάκκαρη θα κερδίσει μια θέση στην παγκόσμια κατάταξη και θα επιστρέψει στο Νο.6 τη Δευτέρα. Παράλληλα, εξασφάλισε και την παραμονή της στο Νο.9 του Race για το WTA Finals, απέχοντας 70 βαθμούς από την 8άδα.

Παρά τον πρόωρο αποκλεισμό της από το Σαν Ντιέγκο αυτή την εβδομάδα και την 3η διαδοχική ήττα της μέσα σε 15 μέρες, η Μαρία Σάκκαρη όχι μόνο κράτησε τη θέση της, αλλά θα κερδίσει και μια θέση στην παγκόσμια κατάταξη την ερχόμενη Δευτέρα, ανεβαίνοντας στο Νο.6.

Κατάφερε να κρατήσει πίσω της την Coco Gauff, που ηττήθηκε χθες από την Iga Swiatek, καθώς και να ξεπεράσει την Paula Badosa, που επίσης αποκλείστηκε και θα χάσει 5 θέσεις, υποχωρώντας από το Νο.4 στο Νο.9.

Παράλληλα, η Σάκκαρη παραμένει σε καλή θέση όσον αφορά την πρόκριση στο WTA Finals, που είναι και ο μεγάλος της στόχος. Θα παραμείνει στο Νο.9 του Race τη Δευτέρα, υπολειπόμενη 69 βαθμών της Veronika Kudermetova, που είναι στο Νο.8.

Η Badosa και η Keys πλησίασαν λίγο τη Σάκκαρη, στους 174 και στους 224 αντίστοιχα, αλλά δεν μπόρεσαν να μειώσουν περισσότερο. Στους 355 βαθμούς έχει μειώσει η Danielle Collins, η οποία παίζει απόψε στα ημιτελικά του Σαν Ντιέγκο και μπορεί να μειώσει περισσότερο, στους 235 αν προκριθεί στον τελικό και στους 70 αν κερδίσει τον τίτλο.

Θυμίζουμε πως ένα τουρνουά απομένει για να ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια της σεζόν, αλλά είναι ένα 1000άρι, στη Γουαδαλαχάρα, επομένως μπορεί να αλλάξει πολλά. Η Σάκκαρη από τη μεριά της θα χρειαστεί τουλάχιστον μια νίκη, για να προκριθεί στον 3ο γύρο της Γουαδαλαχάρα (θα παίξει στον 2ο γύρο με bye) και να ξεπεράσει την Kudermetova, αν η Ρωσίδα που είχε πρόβλημα τραυματισμού, δεν αγωνιστεί ούτε σ' αυτό το τουρνουά.

Αν αγωνιστεί, τότε η Σάκκαρη θα πρέπει να φτάσει τουλάχιστον στον 3ο γύρο και από εκεί και πέρα να προκριθεί τουλάχιστον σε έναν γύρο πιο μακριά από την Ρωσίδα, καθώς και να μην κάνουν καλύτερη πορεία από εκείνη οι Badosa, Keys και Collins.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots