WTA
Στο Νο.143 του κόσμου η Δέσποινα Παπαμιχαήλ

 
Δέσποινα Παπαμιχαήλ
Δέσποινα Παπαμιχαήλ © REO7Hotshots
tn team Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2022 - 11:07

Μετά από δυο μεγάλες εβδομάδες στο Monastir της Τυνησίας, η Δέσποινα Παπαμιχαήλ όχι μόνο επέστρεψε στο Top 150 της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά βελτίωσε και το προσωπικό της ρεκόρ, ανεβαίνοντας για 1η φορά στο Νο.143 της WTA. Όλο και περισσότερο πλησιάζει το Top 300 η Σαπφώ Σακελλαρίδη, νέο career high και για τις Μάρθα Ματούλα, Μιχαέλα Λάκη, Δήμητρα Παύλου και Έλλη Λογοθέτη.

Μια από τις καλύτερες - αν όχι την καλύτερη - φάση της καριέρας της διανύει η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, η οποία είχε δυο εκπληκτικές εβδομάδες στο Monastir της Τυνησίας και επιβραβεύτηκε σήμερα γι' αυτό, με ένα νέο career high.

Η Παπαμιχαήλ πέτυχε 6 νίκες σε 8 αναμετρήσεις για δυο μεγάλες διοργανώσεις. Την πρώτη εβδομάδα έπαιξε στο 250άρι της WTA, Jasmin Open, όπου ξεκίνησε από τα προκριματικά και έφτασε μέχρι τη φάση των "16". Εκεί ηττήθηκε με 2-1 σετ από τη μετέπειτα πρωταθλήτρια του τουρνουά, Elise Mertens. Τη δεύτερη εβδομάδα αγωνίστηκε απευθείας στο κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης των 60.000 δολαρίων της ITF, όπου πέτυχε 3 νίκες και έφτασε μέχρι την ημιτελική φάση.

Έτσι, από το Νο.175 βρέθηκε μέσα σε 2 εβδομάδες στο Νο.143 της παγκόσμιας κατάταξης, βελτιώνοντας κατά 4 θέσεις το προηγούμενο career high της.

Την προηγούμενη εβδομάδα είχε κερδίσει 17 θέσεις για να ανεβεί στο Νο.152, ενώ σήμερα κέρδισε άλλες 9 θέσεις, με αποτέλεσμα να είναι πλέον πολύ κοντά στο Top 140 και ένα νέο milestone.

Πάντα στο Νο.1 της Ελλάδας είναι η Μαρία Σάκκαρη, η οποία κέρδισε μια θέση αυτή την εβδομάδα και βρίσκεται στην 6η θέση της παγκόσμιας κατάταξης της WTA. Στο Νο.2 είναι η Παπαμιχαήλ και στο Νο.3 η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, η οποία κέρδισε 6 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.201 του κόσμου.

Ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στο Top 300 έκανε η Σαπφώ Σακελλαρίδη, η οποία κέρδισε 4 νέες θέσεις και βρίσκεται πλέον στο Νο.314 του κόσμου, βελτιώνοντας για πολλοστή φορά αυτή τη σεζόν το career high της.

Το ίδιο έκαναν χαμηλότερα και οι Μάρθα Ματούλα και Μιχαέλα Λάκη. Η Ματούλα κέρδισε 4 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.518 του κόσμου, ενώ η Λάκη κέρδισε 8 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.655.

Η Ελένη Χριστοφή έχασε 3 θέσεις και βρίσκεται στο Νο.776. Νέο career high και για τη Δήμητρα Παύλου, που κέρδισε 2 θέσεις και βρίσκεται στο Νο.866. Η Γαλάτεια Μεσοχωρίτου κέρδισε 14 θέσεις και βρίσκεται στο Νο.1235, ενώ νέο ρεκόρ πραγματοποίησε και η Έλλη Λογοθέτη, η οποία άφησε πίσω της 16 θέσεις και βρίσκεται στο Νο.1309.

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη της WTA:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots