WTA
Kostyuk: "Κάθε βράδυ κοιμάμαι με τον φόβο πυρηνικής επίθεσης"

 
Marta Kostyuk
Marta Kostyuk © Jimmie48 / WTA
tn team Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2022 - 12:45

Η Martya Kostyuk εξήγησε πως όλα έχουν αλλάξει για εκείνη από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος στην πατρίδα της και το ψυχολογικό τραύμα που κουβαλάει μπορεί ακόμα και να βάλει πρόωρο τέλος στην καριέρα της.

"Θυμάμαι το όμορφο συναίσθημα του να παίζω τένις πριν έρθει ο πόλεμος. Τώρα όλα είναι διαφορετικά, όλα έχουν αλλάξει. Και πριν είχα στρες πριν από τους αγώνες, αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με το πως νιώθω τώρα και με αυτό που όλοι οι Ουκρανοί κουβαλάμε μέσα μας", είπε η Kostyuk στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη Γουαδαλαχάρα.

Παρά τα 20 της χρόνια, η Ουκρανή τενίστρια σκέφτεται πως αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση για πολύ καιρό, είναι πιθανό να μην μπορέσει να συνεχίσει να κουβαλάει αυτό το βάρος και να σταματήσει να παίζει επαγγελματικό τένις: "Ελπίζω μόνο αυτή η κατάσταση να μην τερματίσει πρόωρα και την καριέρα μου, γιατί είναι εξαντλητικό για μένα."

Στην πρεμιέρα της στο Guadalajara Akron Open, η Kostyuk τα πήγε πολύ καλά και κέρδισε την Aliaksandra Sasnovich με 6-1, 6-3, τα ξημερώματα της Τετάρτης ωστόσο ηττήθηκε από τη Μαρία Σάκκαρη με 6-4, 6-4 και έμεινε εκτός 16άδας στη Γουαδαλαχάρα.

"Η αλήθεια είναι πως νιώθω να έχω ένα μειονέκτημα εξαιτίας αυτής της ψυχολογικής κατάστασης σε κάθε ματς που δίνω. Τις τελευταίες μέρες ειδικά είχα αρκετή νευρικότητα, ξύπνησα στο Μεξικό και ήδη είχαν συμβεί πολλά πράγματα εκεί. Κάθε βράδυ, όταν πέφτω στο κρεβάτι μου, σκέφτομαι το ίδιο πράγμα: τι θα έχει συμβεί όταν θα σηκωθώ και αν θα γίνει κάποια πυρηνική επίθεση το βράδυ. Τη Δευτέρα επιτέθηκαν στο κέντρο του Κιέβου, οπότε ποτέ δεν ξέρεις τι να περιμένεις."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots