WTA
Μεγάλη νίκη για Sabalenka επί της Jabeur (vid)

 
Μεγάλη νίκη για Sabalenka επί της Jabeur (vid)
tn team Τρίτη, 01 Νοεμβρίου 2022 - 5:24

H Aryna Sabalenka επέστρεψε από σετ πίσω και κέρδισε την Ons Jabeur στην πρεμιέρα της στο WTA Finals, κάνοντας το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά.

Μια πολύ μεγάλη νίκη πανηγύρισε η Aryna Sabalenka στο Fort Worth του Τέξας, επιστρέφοντας από σετ πίσω για να επικρατήσει τη Νο.2 του ταμπλό, Ons Jabeur, με 3-6, 7-6 (5), 7-5.

Η Jabeur, στο πρώτο WTA Finals της καριέρας της, έκανε δυο break στο 1ο σετ, ένα στην αρχή και ένα στο τέλος του, για να το κατακτήσει σύντομα με 6-3.

Στο 2ο σετ η Sabalenka προηγήθηκε με διπλό break στο 4-1, όμως η Jabeur κατάφερε να μειώσει αρχικά σε 4-3 και να ισοφαρίσει αργότερα σε 5-5. Το σετ πήγε στο tie-break, όπου η Jabeur προηγήθηκε με 4-2 και με 5-3, "αγκαλιάζοντας" τη νίκη. Η Sabalenka έμεινε "ζωντανή" και κέρδισε τους 4 τελευταίους πόντους του σετ, για να κατακτήσει το tie-break με 7-5.

Η Sabalenka χρειάστηκε νέα ανατροπή στο 3ο σετ, στο οποίο έχασε νωρίς το σερβίς της και έμεινε πίσω με 1-3 και 2-4. Στο 7ο game η 24χρονη Λευκορωσίδα έσβησε 2 break points για να αποφύγει το 2-5 και να μειώσει σε 3-4.

Στο επόμενο game έκανε και το break η Sabalenka, η οποία ισοφάρισε σε 4-4 και ισορρόπησε τα πράγματα. Στη συνέχεια πέρασε μπροστά με 5-4 και με 6-5 η Λευκορωσίδα, η οποία άσκησε έντονη πίεση στην Jabeur και τελικά έφτασε στο αποφασιστικό break στο 12ο game, για να ολοκληρώσει τον θρίαμβό της σε 2 ώρες και 28 λεπτά.

Η Sabalenka, η οποία συμμετέχει για 2η συνεχόμενη χρονιά στο WTA Finals, πέτυχε τη 2η νίκη της στο θεσμό. Πέρσι είχε πετύχει μια νίκη στο round robin και δεν κατάφερε να προκριθεί στα ημιτελικά.

Μετά και το τέλος της 1ης αγωνιστικής στον όμιλο Nancy Richey, η Σάκκαρη και η Sabalenka έχουν από μια νίκη, με την Ελληνίδα να είναι η μόνη παίκτρια που δεν έχει χαμένο σετ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots