WTA
Αμάντα Σάκκαρη: Η μικρή αδερφή της Μαρίας, που τη βοηθάει να αποσπάται από το τένις

 
Αμάντα Σάκκαρη: Η μικρή αδερφή της Μαρίας, που τη βοηθάει να αποσπάται από το τένις
tn team Κυριακή, 06 Νοεμβρίου 2022 - 14:28

Η μικρή αδερφή της Μαρίας Σάκκαρη, Αμάντα, είναι ένας από τους λόγους που η Μαρία παίζει τόσο καλό τένις τις τελευταίες εβδομάδες. Η αύρα της είναι μοναδική, όπως λέει η Μαρία, η οποία έχει ανάγκη αυτές τις απλές και καθημερινές στιγμές με τους κοντινούς της ανθρώπους, ώστε να αποσπά την προσοχή της μακριά από το τένις και να χαλαρώνει. 

Η Aμάντα είναι 4 χρόνια μικρότερη από τη Μαρία και αυτή την εβδομάδα βρίσκεται μαζί της στο Fort Worth του Τέξας. Όπως και σε πολλούς άλλους από τους αγώνες της τα τελευταία 5 χρόνια, βρίσκεται στην πρώτη σειρά και την παρακολουθεί. Ήταν μαζί της και στη Γουαδαλαχάρα πριν 2 εβδομάδες, όπου η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια όλων των εποχών κατάφερε να πάρει το τελευταίο εισιτήριο της πρόκρισης για το WTA Finals.

"Είναι πολύ αγχωτικό να παρακολουθείς την αδερφή σου να παλεύει στο court, είναι δύσκολο να το κάνω", είπε η Αμάντα στη συνέντευξη που παραχώρησε για το WTA Insider και τη WTA.

Παλιότερα, όταν η Αμάντα ήταν μικρότερη, δεν μπορούσε να περνάει αρκετό χρόνο κοντά στην αδερφή της, που έλειπε για μεγάλα χρονικά διαστήματα από την Ελλάδα. Δεν άργησε να συνειδητοποιήσει τη σημασία των ταξιδιών της και να συμμετέχει κι εκείνη σ' αυτά.

"Είναι φυσιολογικό να μην καταλαβαίνεις. Μετά από καιρό, όταν κέρδιζε όλο και περισσότερους αγώνες, την είδα στην τηλεόραση μια μέρα στις 02:00 το πρωί από το σπίτι και συνειδητοποίησα πως αυτό που έκανε ήταν κάτι πραγματικά σπουδαίο. Όταν την πλησίαζαν οι θαυμαστές και φώναζαν ξανά και ξανά το όνομά της, συνειδητοποίησα πως η αδερφή μου ήταν πραγματικά καλή σε αυτό που κάνει."

Όσο μεγαλώνουν, Αμάντα και Μαρία μπορούν να περνάνε περισσότερο χρόνο μαζί και να κάνουν πιο δυνατό το δεσμό τους. Η Αμάντα βλέπει τον ρόλο της σαν χαλαρωτικό, σαν έναν από τους ανθρώπους που βοηθάει τη Μαρία να αποσπάσει την προσοχή της από το τένις, έστω και για λίγες ώρες.

"Όταν είμαστε σε ένα τουρνουά, δεν μιλάω ποτέ για το αποτέλεσμα, ή για τένις, ή να ρωτήσω τι ώρα είναι η προπόνηση. Οι συζητήσεις μας θα σχετίζονται περισσότερο με το τι θα φάμε, ή για κάτι άλλο που συμβαίνει στη ζωή μου. Προσπαθώ να απομακρύνω το μυαλό της από το τένις, γιατί αυτό ελαττώνει την πίεση.

Γελούσαμε μ' αυτό, γιατί ο ρόλος μου είναι να είμαι ένα φυτό. Απλά είμαι εκεί, δεν κάνω τίποτα. Το κατάλαβα αυτό φέτος στο Indian Wells, όταν έφτασε μέχρι τον τελικό, δεν μίλησα ούτε μια φορά για τένις. Τρώγαμε μαζί στο Cheesecake Factory και επίσης δούλευα."

Η Μαρία έχει μιλήσει πολλές φορές δημόσια για το πόσο σημαντικό είναι να έχει τέτοιες χαλαρές στιγμές και να περνάει μια ευχάριστη καθημερινότητα με κοντινούς της ανθρώπους. Γι' αυτό άλλωστε φρόντισε να έχει πλάι της μια ομάδα που την ίδια στιγμή είναι και παρέα, κάτι που ξεκάθαρα την έχει βοηθήσει να κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα της. Θυμίζουμε πως παλιότερα είχε δοκιμάσει να συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα με τα οποία όμως δεν είχε την ίδια χημεία και ως εκ τούτου ούτε τα ανάλογα αποτελέσματα.

Στη Γουαδαλαχάρα Αμάντα και Μαρία έμεναν στο ίδιο δωμάτιο και έπαιζαν Super Mario, ένα χόμπι που μοιράζονται εδώ και χρόνια.

"Η αύρα της είναι μοναδική", είπε η Μαρία για την Αμάντα. "Και η δική της και του αδερφού μου. Ο Γιάννης ήταν μαζί μου σε μερικά τουρνουά φέτος, είμαστε πολύ κοντά."

Ο Γιάννης είναι ο μεγαλύτερος αδερφός της Μαρίας και της Αμάντας και τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

"Είναι πολύ ωραίο να τους έχω κοντά μου. Όπως στο Indian Wells. Παίρναμε το αυτοκίνητο και πηγαίναμε κάθε μέρα στο Whole Foods. Αυτή ήταν η καλύτερη στιγμή της ημέρας. Είναι όμορφο να μπορούμε να κάνουμε αυτά τα απλά μικρά πράγματα."

Είναι γνωστό πως η οικογένεια της Σάκκαρη ήταν πάντα μέσα στο τένις, από τον αείμνηστο Δημήτρη Κανελλόπουλο, που έφυγε από τη ζωή αυτό το καλοκαίρι, μέχρι την Αγγελική Κανελλοπούλου, τη Μαρία και τη Δήμητρα Παύλου, που συνεχίζει την παράδοση. Η Αμάντα είπε ότι και εκείνη έκανε μαθήματα, αλλά γρήγορα συνειδητοποίησε ότι το τένις δεν ήταν κάτι που της ταίριαζε.

"Ήθελα απλώς να βγω από αυτό. Για 15 χρόνια χόρευα και αυτό ήταν το χόμπι μου."

Η Αμάντα σπούδασε στη Βοστώνη και μετά την αποφοίτησή της άρχισε ένα μεταπτυχιακό στον τομέα Media Management, στο πανεπιστήμιο The New School του Μανχάταν. Την ενδιαφέρει η βιομηχανία των μέσων, ο κινηματογράφος και η τηλεόραση, ενώ τον τελευταίο χρόνο, με το Netflix να βρίσκεται στο tour και να κάνει γυρίσματα για τη σειρά ντοκυμαντέρ που ετοιμάζει, έχει εμπνευστεί ακόμα περισσότερο.

"Με ενδιαφέρει πολύ ο κινηματογράφος και η τηλεόραση από την πλευρά της παραγωγής. Νόμίζω ότι όλα αυτά με το Netflix με έχουν εμπνεύσει. Επίσης παρακολούθησα μαθήματα κινηματογράφου όταν ήμουν στη Βοστώνη για το προπτυχιακό μου. Εκεί βρήκα τον εαυτό μου. Δεν θα έλεγα όχι στον αθλητισμό, αλλά θέλω να χαράξω το δικό μου δρόμο. Κατά κάποιο τρόπο, η αδερφή μου με βοήθησε να βρω τον δρόμο μου."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots