WTA
WTA Finals: Έβγαλε έξω τη Swiatek η Sabalenka! (vids)

 
WTA Finals: Έβγαλε έξω τη Swiatek η Sabalenka! (vids)
© Jimmie48 / WTA
tn team Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2022 - 5:23

H Aryna Sabalenka έκανε τη μεγάλη έκπληξη, βγάζοντας εκτός WTA Finals την Iga Swiatek, την οποία κέρδισε για 1η φορά φέτος μετά από 4 απανωτές ήττες. Η Sabalenka θα παίξει αύριο τον μεγαλύτερο τελικό της ζωής της, κόντρα στην Caroline Garcia.

Η Aryna Sabalenka έπαιξε το καλύτερό της τένις και κέρδισε την κορυφαία τενίστρια του κόσμου, Iga Swiatek, με 6-2, 2-6, 6-1, για να πάρει το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό του WTA Finals, εκεί όπου περίμενε η Caroline Garcia.

H Sabalenka είχε ένα σπουδαίο παιχνίδι από τη γραμμή του σερβίς, ενώ κατάφερε να κυριαρχήσει σχεδόν σε όλα τα games σε 1ο και 3ο σετ, για να φτάσει σε μια πολύ εντυπωσιακή και μεγάλη νίκη.

Η Swiatek ήταν αγνώριστη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, έκανε πάρα πολλά αβίαστα λάθη και δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό ούτε με το σερβίς της, παρότι προς στιγμή φάνηκε να βρίσκει τα χτυπήματά της κάνοντας ένα καλό 2ο σετ.

Στο 3ο σετ επέστρεψαν τα λάθη για την Πολωνή, την ώρα που η Sabalenka έπαιζε το καλύτερό της τένις και κυριάρχησε κατά κράτος στο γήπεδο για να φτάσει σ' αυτό το 6-1 και να ολοκληρώσει τον θρίαμβό της, σε 2 ώρες και 7 λεπτά παιχνιδιού.

Αυτή ήταν αναμφίβολα η μεγαλύτερη φετινή νίκη για τη Sabalenka, ενώ πήρε και τη σπουδαιότερη πρόκριση στην καριέρα της, αφού δεν έχει παίξει ποτέ σε έναν τόσο μεγάλο τελικό - όπως και η Garcia.

Αξίζει να σημειωθεί πως Sabalenka και Garcia είχαν αμφότερες από μια ήττα στη φάση των ομίλων και παρόλα αυτά κατάφεραν με μεγάλα παιχνίδια να βγάλουν έξω τις μέχρι πρότινος αήττητες Swiatek και Σάκκαρη. Αύριο, θα αναμετρηθούν για το μεγάλο τρόπαιο, στον μεγαλύτερο τελικό καριέρας και για τις δυο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots