WTA
Garcia: "Ο στόχος μου είναι να κερδίσω ένα Grand Slam"

 
Garcia: "Ο στόχος μου είναι να κερδίσω ένα Grand Slam"
© Jimmie48 / WTA
tn team Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2022 - 11:36

H Caroline Garcia ήταν πολύ ευχαριστημένη με το τουρνουά που έκανε στο WTA Finals, εξήγησε πως υπάρχει πάντα χώρος για βελτίωση, ενώ ο μεγάλος της στόχος είναι να φτάσει ακόμα ψηλότερα και να κατακτήσει έναν Grand Slam τίτλο.

"Σίγουρα είναι μια τεράστια ευτυχία. Ήταν ένας τρελός τελικός, πολύ έντονος σε κάθε πόντο, σημειώθηκαν πολλοί winners στο 1ο σετ. Είμαι περήφανη για τη δουλειά που έκανα όλη τη χρονιά. Ήταν ένα υπέροχο παιχνίδι, ρίσκαρα και είμαι πολύ χαρούμενη που κατέκτησα τον πιο σημαντικό τίτλο της καριέρας μου", είπε η Garcia, μετά τη νίκη της με 2-0 σετ επί της Aryna Sabalenka στον τελικό του WTA Finals.

"Είμαι πολύ χαρούμενη με τη νοοτροπία που είχα, με το πως έμεινα ψύχραιμη όλες τις στιγμές. Δεν με επηρέασαν τα αρνητικά συναισθήματα, αξιοποίησα τις ευκαιρίες που είχα στο tie-break και μετά έκανα break στο 1ο game του 2ου σετ. Ήμουν πολύ συγκεντρωμένη σε κάθε πόντο στο 2ο σετ", πρόσθεσε η 29χρονη Γαλλίδα, που κέρδισε τον πιο σημαντικό τίτλο της καριέρας της.

Για το πως εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες της σε ένα πολύ κλειστό παιχνίδι και πήρε τη νίκη: "Κάποιες φορές ίσως δείχνεις υπερβολικό ενθουσιασμό, ή απλά τα πράγματα δεν πάνε όπως τα θες. Υπάρχουν πόντοι που δεν μπορείς αν κάνεις τίποτα, απλά προσπαθείς να επιστρέψεις στο ματς και να καλύψεις όσο πιο γρήγορα γίνεται το γήπεδο. Αυτό είναι κάτι που βελτίωσα. Σήμερα ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα, ήταν ότι εκμεταλλεύτηκα όλες τις ευκαιρίες μου."

Η Garcia έγινε μόλις η δεύτερη παίκτρια από τη Γαλλία μετά την Amelie Mauresmo, που κέρδισε το WTA Finals: "Δεν είναι το βασικό μου κίνητρο αυτό, αλλά υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού μου ότι βοηθάω το τένις στη Γαλλία. Όταν βλέπεις κορίτσια να σε χαιρετούν και να σου ζητούν να υπογράψεις μια μπάλα, σημαίνει πολλά. Ήμουν και εγώ ένα τέτοιο κορίτσι όπως αυτά. Είμαι σε ένα πολύ σημαντικό στάδιο στην καριέρα μου και ελπίζω να συνεχίσω να βελτιώνομαι. Ο στόχος μου ήταν πάντα να κατακτήσω ένα Grand Slam, αλλά τώρα δείχνει να είναι πιο ρεαλιστικό από ποτέ."

Για τη δυνατότητά της να παίζει καλά σε όλες τις επιφάνειες: "Ίσως οι πιο αργές επιφάνειες δεν μου ταιριάζουν τόσο, αλλά κάνω το καλύτερο που μπορώ, παίζω επιθετικά. Με την ομάδα μου, έχουμε καταφέρει να προσαρμόσουμε το παιχνίδι μου σε κάθε επιφάνεια και νιώθω καλά σωματικά σε όποια επιφάνεια και αν βγω να παίξω. Όταν έχεις και καλά αποτελέσματα είναι πιο εύκολο να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση στο συγκεκριμένο τουρνουά. Καταφέρνω να βελτιώνω το παιχνίδι μου σε όλες τις επιφάνειες."

Για τη δυσκολία του να βελτιώνεσαι συνεχώς: "Είναι πολύ δύσκολο να συνεχίσεις να βελτιώνεσαι. Αν δεν πας μπροστά θα πας πίσω και αυτό είναι κάτι που δεν θέλουμε στην ομάδα μου. Το έκανα αυτό πριν δυο χρόνια και δεν ήταν και τόσο ευχάριστο. Σήμερα ήταν ένας καλός αγώνας, όμως μπορώ να δουλέψω και να μάθω από τον αγώνα μου με την Iga (Swiatek). Είμαι επιθετική παίκτρια, όμως κάποιες φορές οι επιθέσεις μου δεν είναι αρκετά ακριβείς. Πνευματικά ποτέ δεν θα φτάνεις την τελειότητα, πάντα πρέπει να προκαλείς τον εαυτό σου και στη συνέχεια να αντιμετωπίζεις αυτές τις προκλήσεις, πάντα με σεβασμό προς τους αντιπάλους."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots