WTA
Swiatek: "Δεν παίζω για τα χρήματα"

 
Swiatek: "Δεν παίζω για τα χρήματα"
© Jimmie48/WTA
tn team Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2022 - 11:59

Η Iga Swiatek ήταν στην 4η θέση των πιο καλοπληρωμένων τενιστριών στην πρόσφατη λίστα που δημοσίευσε το Forbes, κάτι που όπως δήλωσε δεν την πειράζει καθόλου, αφού τα χρήματα δεν είναι το βασικό της κίνητρο για να παίζει τένις.

Συγκεκριμένα, η Swiatek κέρδισε 14,9 εκατομμύρια τον τελευταίο χρόνο και βρίσκεται στην 5η θέση των πιο καλοπληρωμένων αθλητριών για το 2022, πίσω από την Κινέζα σκιέρ Eileen Gu και 3 άλλες τενίστριες, τις Naomi Osaka, Serena Williams και Emma Raducanu.

"Χαίρομαι που βρίσκομαι σ' αυτή τη θέση. Τα χρήματα δεν είναι το κίνητρό μου για να παίζω τένις", απάντησε χαρακτηριστικά σε σχετική ερώτηση η Πολωνή, η οποία είναι μόλις 21 ετών.

Ωστόσο και οι 3 τενίστριες που κέρδισαν περισσότερα χρήματα από την Swiatek, κέρδισαν πολύ λιγότερα εντός του court, με την Πολωνή να είναι στην πραγματικότητα η αθλήτρια που κέρδισε τα περισσότερα χρήματα σε όλα τα σπορ εντός γηπέδου, για το 2022 (9,9 εκατομμύρια δολάρια).

"Υπάρχει βέβαια και μια 'παγίδα', γιατί κέρδισα αυτά τα χρήματα από τα αποτελέσματά μου στα τουρνουά ενώ οι υπόλοιπες παίκτριες από τις συμφωνίες που έχουν με τους χορηγούς τους, οπότε υπάρχει αυτή η διαφορά. Σίγουρα μπορώ να επεκτείνω λίγο τις μετοχές μου", συμπλήρωσε η κάτοχος 3 Grand Slam τίτλων.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots