WTA
Πρωταθλήτρια η Davis στο Χόμπαρτ (vid)

 
Πρωταθλήτρια η Davis στο Χόμπαρτ (vid)
tn team Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2023 - 12:31

H Lauren Davis ολοκλήρωσε τη φανταστική της εβδομάδα στο Χόμπαρτ με straight sets νίκη επί της Elisabetta Cocciaretto, για να κατακτήσει το Hobart International, έχοντας ξεκινήσει από τα προκριματικά.

Αυτός ήταν ο 1ος τίτλος μετά από 6 χρόνια για την Αμερικανίδα τενίστρια, που και πάλι είχε κερδίσει τίτλο στις αρχές της χρονιάς, στο Ώκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, τον Ιανουάριο του 2017. Βελτίωσε το ρεκόρ της σε τελικούς σε 2-2 νίκες.

Είχε μια φανταστική εβδομάδα στο Χόμπαρτ η 29χρονη, η οποία κέρδισε 7 αγώνες χωρίς να απωλέσει σετ. Στα προκριματικά απέκλεισε τις Kamilla Rakhimova και Kateryna Baindl, ενώ στη συνέχεια κέρδισε για τον 1ο γύρο τη Νο.4 του ταμπλό, Sloane Stephens. Νίκησε ακόμα την Ysaline Bonaventure, Xin Wang και Anna Blinkova, για να μπει στον τελικό όπου κέρδισε και την Cocciaretto στα 2 σετ.

Στο 1ο σετ επέστρεψε από το 5-6 και χρειάστηκε να σβήσει 2 set points, για να το στείλει στο tie-break, όπου συνέτριψε την Ιταλίδα με 7-0. Μετά απ' αυτό το momentum ήταν όλο για την Αμερικανίδα, που προηγήθηκε με 5-0 και τελικά ολοκλήρωσε τον θρίαμβό της στο 8ο game, έπειτα από 1 ώρα και 48 λεπτά παιχνιδιού.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots