WTA
Για 1η φορά στο WTA Finals η Gauff (vid)

 
Coco Gauff
Coco Gauff © Jimmie48 / WTA
tn team Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2022 - 23:41

H Coco Gauff κέρδισε στην πρεμιέρα της στη Γουαδαλαχάρα και εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκρισή της στο WTA Finals, για 1η φορά στην καριέρα της. Εκτός 16άδας στη Γουαδαλαχάρα έμεινε η Aryna Sabalenka.

H Coco Gauff δεν είχε εύκολη αποστολή απέναντι στην Elisabetta Cocciareto, αλλά πήρε τη νίκη με 7-6 (1), 6-3 και παράλληλα με την πρόκριση για τον 3ο γύρο του Guadalajara Akron Open, πήρε και την πρόκριση για το WTA Finals.

Η μόλις 18χρονη Αμερικανίδα θα παίξει για 1η φορά στην καριέρα της στο Finals, μετά από μια εξαιρετική χρονιά. Είναι μόλις η 4η παίκτρια που προκρίθηκε, μετά από τις Iga Swiatek, Ons Jabeur και Jessica Pegula.

Στο παιχνίδι με την Cocciareto η Gauff βρέθηκε πίσω με 0-2 και 1-3 στα πρώτα λεπτά, κατάφερε όμως να ισορροπήσει όταν ισοφάρισε σε 3-3. Η Ιταλίδα κατάφερε να μείνει στο σετ μετά από τριπλό set point της 18χρονης στο 5-6, 0-40, στο tie-break όμως η Gauff ήταν πολύ καλύτερη και επιβλήθηκε με 7-1.

Στο 2ο σετ τα πράγματα ήταν πιο απλά για την Αμερικανίδα, που κέρδισε τα 5 από τα 6 πρώτα games και "ξέφυγε" με 5-1. Δεν παρέδωσε τα όπλα η Cocciaretto, που μείωσε σε 5-3, σβήνοντας και match point στο 8ο game, η Gauff όμως δεν ανησύχησε περισσότερο, κάνοντας το break στο 9ο game για το 6-3.

Στον 3ο γύρο της Γουαδαλαχάρα η Gauff θα αντιμετωπίσει μια ακόμα Ιταλίδα, την Martina Trevisan, που απέκλεισε την Katerina Siniakova με 6-0, 4-6, 6-3.

Στο μεταξύ, εκτός 16άδας έμεινε η Aryna Sabalenka, ένα από τα φαβορί για πρόκριση στο WTA Finals, η οποία δεν κρατάει πια την τύχη στα χέρια της. Η Λευκορωσίδα ηττήθηκε από τη Liudmila Samsonova, που συνεχίζει να έχει μαθηματικές ελπίδες πρόκρισης για το Τέξας (θα πρέπει βεβαίως να κατακτήσει τον τίτλο), μετά τη μεγάλη νίκη της με 6-4, 2-6, 6-2 απέναντι στο Νο.2 του ταμπλό.

Τέλος, "ζωντανή" στο κυνήγι της πρόκρισης στο Τέξας έμεινε και η Jelena Ostapenko, που επίσης μπορεί να ελπίζει με τίτλο στη Γουαδαλαχάρα. Η Λετονή κέρδισε την Eugenie Bouchard με 7-5, 2-6, 6-1.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots