WTA
Νέο career high για τη Σακελλαρίδη, Νο.1 στην Ελλάδα στα διπλά

 
Η Σαπφώ Σακελλαρίδη και η Oana Gavrila, φιναλίστ στο 40άρι του Monastir
Η Σαπφώ Σακελλαρίδη και η Oana Gavrila, φιναλίστ στο 40άρι του Monastir
tn team Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2023 - 22:24

Η Σαπφώ Σακελλαρίδη πραγματοποίησε νέο career high στην παγκόσμια κατάταξη της WTA και είναι από σήμερα η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια στα διπλά.

Μετά και την παρουσία της στον τελικό του τουρνουά των 40.000 δολαρίων του Monastir την περασμένη εβδομάδα, η 19χρονη Σαπφώ Σακελλαρίδη κέρδισε 7 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών στη WTA και βρέθηκε στο Νο.182 του κόσμου.

Πέρασε έτσι στο Νο.1 της Ελλάδας για 1η φορά, σε ακόμα μια πολύ σπουδαία επιτυχία της, σε μια συνέχεια της ανόδου που δείχνει σταθερά τα τελευταία χρόνια.

Πίσω της στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών βρίσκεται η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, η οποία έχασε 3 θέσεις και υποχώρησε στο Νο.187 αυτή την εβδομάδα, ενώ η Δέσποινα Παπαμιχαήλ υποχώρησε 4 θέσεις, στο Νο.214.

Στην παγκόσμια κατάταξη των μονών, πάντα πρώτη είναι βεβαίως η Μαρία Σάκκαρη, που είναι πάντα στο Top 10 και διατηρήθηκε στο Νο.6 και αυτή την εβδομάδα.

Μια θέση κέρδισε η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, η οποία βρίσκεται στο Νο.157 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA, ενώ μια θέση κέρδισε και η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, που βρίσκεται στο Νο.200.

Η Σακελλαρίδη υποχώρησε στο Νο.313 του κόσμου, 6 θέσεις χαμηλότερα, αλλά παραμένει πολύ ψηλά και πολύ κοντά στο Top 300.

Η Μάρθα Ματούλα ακολουθεί, στο Νο.555, ενώ η Μιχαέλα Λάκη βρίσκεται στο Νο.592. Στο Νο.744 βρίσκεται η Ελένη Χριστοφή, ενώ στην κατάταξη είναι ακόμα οι Δήμητρα Παύλου και η Ελένη Κορδολαίμη, στο Νο.811 και στο Νο.954 αντίστοιχα.

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη των μονών:

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots