WTA
Διπλή "βόμβα" στη Μελβούρνη: Εκτός Swiatek και Gauff (vids)

 
Διπλή "βόμβα" στη Μελβούρνη: Εκτός Swiatek και Gauff (vids)
© Jimmie48 / WTA
tn team Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2023 - 9:04

H κορυφαία παίκτρια του κόσμου, Iga Swiatek, αλλά και η Coco Gauff, έμειναν αμφότερες εκτός Australian Open σήμερα.

Η Swiatek γνώρισε την ήττα με 6-4, 6-4 από την πρωταθλήτρια του Wimbledon, Elena Rybakina, που κάνει "αθόρυβα" ένα εξαιρετικό τουρνουά και οδεύει προς τον 2ο Grand Slam τίτλο της.

Η 23χρονη Καζάκα, Νο.25 στην παγκόσμια κατάταξη (θα ήταν πολύ ψηλότερα αν μετρούσαν πέρσι οι βαθμοί στο Wimbledon), κατάφερε να υποτάξει την Swiatek παίζοντας πολύ επιθετικό τένις, για να ολοκληρώσει το ματς με 24 winners, έναντι 15 της Πολωνής.

Στο 1ο σετ προηγήθηκε αρχικά με 2-0, αλλά η Swiatek την ισοφάρισε στο 2-2. Αργότερα η Καζάκα έκανε νέο break για το 4-3 και κράτησε το σερβίς της στα 2 επόμενα games, φτάνοντας στο 6-4.

Στο 2ο σετ η Swiatek ήταν εκείνη που έκανε πρώτη το break και προηγήθηκε μάλιστα με 3-0, αλλά η πρωταθλήτρια του Wimbledon κέρδισε τα 6 από τα 7 επόμενα games, για να κάνει και πάλι love service game στο 10ο game και να ολοκληρώσει τον πολύ μεγάλο θρίαμβό της σε 1 ώρα και 29 λεπτά.

Στα προημιτελικά του Australian Open, όπου θα αγωνιστεί για 1η φορά, η Rybakina θα αντιμετωπίσει άλλη μια πρωταθλήτρια Grand Slam, τη Jelena Ostapenko, που κάνει επίσης ένα πολύ καλό τουρνουά.

Η πρωταθλήτρια του Roland Garros του 2017, άφησε εκτός μια άλλη παίκτρια που συγκαταλεγόταν στα φαβορί, την Coco Gauff, κερδίζοντάς την με 7-5, 6-3.

Ήταν ένα πολύ κλειστό παιχνίδι με την Ostapenko να επικρατεί στις πιο κρίσιμες στιγμές και να το ολοκληρώνει με 30 winners και 27 αβίαστα λάθη. Το πιο σημαντικό για την 25χρονη Λετονή, ήταν πως αξιοποίησε και τα 3 break points που είχε σήμερα, ενώ έσβησε τα 7 από τα 8 break points της Gauff!

Και για την Ostapenko αυτός θα είναι ο 1ος προημιτελικός στη Μελβούρνη, καθώς και ο 1ος της προημιτελικός σε ένα Slam μετά από σχεδόν 5 χρόνια, απ' όταν είχε φτάσει μέχρι τα ημιτελικά του Wimbledon, το 2018.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots