WTA
Έσωσε 3 m.p. και κατέκτησε τον τίτλο στο Άμπου Ντάμπι η Bencic (vid)

 
Έσωσε 3 m.p. και κατέκτησε τον τίτλο στο Άμπου Ντάμπι η Bencic (vid)
tn team Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2023 - 20:23

H Belinda Bencic ήταν συνεχώς με την πλάτη στον τοίχο στον τελικό του Abu Dhabi Open κόντρα στην Liudmila Samsonova, αλλά κατάφερε να σώσει 3 championship points και να κατακτήσει τον 2ο τίτλο της στη σεζόν.

Μετά από έναν πολύ δύσκολο τελικό, η Belinda Bencic κατάφερε να βγει νικήτρια απέναντι στη Liudmila Samsonova, την οποία κέρδισε με 1-6, 7-6 (8), 6-4.

Μετά από το καταπληκτικό ξεκίνημα της Samsonova που αιφνιδίασε την Bencic, η Ελβετίδα ωστόσο ξεκίνησε καλύτερα στο 2ο σετ και προηγήθηκε με 4-1 και με 5-2. Η Samsonova κατάφερε να ισοφαρίσει σε 5-5 και είχε μια μεγαλη ευκαιρία για να προηγηθεί και με break στο 2ο σετ, αλλά η Bencic έμεινε "ζωντανή" και επέστρεψε από το 0-40 για να κρατήσει το σερβίς της και να προηγηθεί με 6-5.

Τελικά το σετ πήγε σε tie-break, όπου η Bencic βρέθηκε ξανά σε πολύ δύσκολη θέση, κατάφερε όμως να σώσει πρώτα διπλό championship point στο 4-6 και αργότερα και ένα 3ο στο 7-8, για να κερδίσει το συγκλονιστικό tie-break με 10-8 και να αλλάξει τα δεδομένα του τελικού.

Στο 3ο σετ η Ελβετίδα είχε και το momentum, προηγήθηκε στα μέσα του σετ με break για το 4-2 και έκτοτε διατήρησε τον έλεγχο μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, για να ολοκληρώσει τον θρίαμβό της στο 10ο game, έπειτα από 2 ώρες και 48 λεπτά αγώνα.

Αυτός ήταν ο 8ος τίτλος καριέρας για την Bencic (8-9 σε τελικούς), 2ος στη φετινή χρονιά μετά το 500άρι της Αδελαΐδας και 5ος σε 500άρι γενικά στην καριέρα της.

Για τη Samsonova, που είχε ένα πολύ δυνατό κλείσιμο στην προηγούμενη σεζόν, αυτός ήταν ο 5ος τελικός στην καριέρα της και μόλις η πρώτη της ήττα, αφού είχε κερδίσει τους 4 πρώτους τελικούς της, όλοι το 2021 και το 2022.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots