WTA
Σάκκαρη: "Είναι πιθανότατα το δυσκολότερο τουρνουά στη χρονιά"

 
Σάκκαρη: "Είναι πιθανότατα το δυσκολότερο τουρνουά στη χρονιά"
tn team Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2023 - 20:11

Η Μαρία Σάκκαρη από τον 1ο γύρο στην Ντόχα ήρθε αντιμέτωπη με μια πολύ δυνατή τενίστρια και μετά το τέλος του παιχνιδιού δήλωσε ευχαριστημένη με την εμφάνισή της, ενώ έκανε λόγο και για το δυσκολότερο πιθανότατα τουρνουά όλης της χρονιάς!

"Ήξερα πως θα είναι πολύ δύσκολο, γιατί είναι μια πολύ νέα παίκτρια που παίζει πολύ καλά τα 2 τελευταία χρόνια. Ειδικά από τα μέσα της προηγούμενης χρονιάς μέχρι τώρα. Είναι πολύ δυνατό κορίτσι, έχει μεγάλο σερβίς. Αυτό το τουρνουά είναι πολύ δύσκολο, είναι πιθανότατα το δυσκολότερο τουρνουά στη χρονιά, οπότε είμαι ενθουσιασμένη που έπαιξα καλό τένις σήμερα", δήλωσε η 27χρονη Ελληνίδα τενίστρια, αμέσως μετά τη νίκη της με 2-1 σετ επί της Qinwen Zheng.

Παρότι είναι ένα 500άρι τουρνουά, το Qatar Open έχει πολύ μεγάλα ονόματα και αυτή τη χρονιά, ενώ για το λόγο ότι έχει μικρό ταμπλό, όλα τα παιχνίδια είναι πάρα πολύ δυνατά. Σήμερα η Σάκκαρη κέρδισε την Κινέζα, που βρίσκεται στο Νο.24 του κόσμου, ενώ στον 2ο γύρο θα παίξει είτε με την Ekaterina Alexandrova, Νο.18, είτε με την Karolina Pliskova, No.19.

Για το αν θα παρακολουθήσει τον αγώνα αυτόν, είπε: "Θα πάω πίσω στο ξενοδοχείο και θα ξεκουραστώ γιατί αυτή η εβδομάδα -ας ελπίσουμε- θα είναι μεγάλη, θα έχει πολύ δύσκολους αγώνες, οπότε πρέπει να ξεκουραστώ και να αναρρώσω. Όποια και να κερδίσει, θα είναι πολύ δύσκολο ματς."

Τέλος, για το ντεμπούτο της στην Ντόχα που είχε γίνει πριν 10 χρόνια με μια wild card για το ταμπλό των προκριματικών, είπε: "Η διαφορά από τότε είναι τεράστια. Ήμουν πολύ νέα, δεν ήμουν έτοιμη να είμαι σ' αυτό το τουρνουά και ήμουν πολύ τυχερή που είχα αυτή την ευκαιρία, για να συμμετέχω σε κάτι τόσο μεγάλο και διαφορετικό για μένα τότε. Είχα χάσει στον 1ο προκριματικό γύρο όμως, σκέφτηκα πως ήμουν έτοιμη για κάτι τέτοιο. Είμαι όμως πολύ χαρούμενη που επέστρεψα φέτος, είναι ένα από τα αγαπημένα μου τουρνουά και είναι εκπληκτικό που βρίσκομαι εδώ."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots