WTA
Επίδειξη δύναμης από Sabalenka, έχασε σετ η Pegula (vids)

 
Επίδειξη δύναμης από Sabalenka, έχασε σετ η Pegula (vids)
© Jimmie48 / WTA
tn team Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2023 - 16:06

Στον πρώτο της αγώνα μετά το Australian Open, η Aryna Sabalenka έκανε επίδειξη δύναμης και έχασε μόνο ένα game από τη Lauren Davis. Στην επόμενη φάση προκρίθηκε και η Jessica Pegula, παρότι έχασε ένα σετ από τη Viktoriya Tomova.

Η Sabalenka συνέτριψε με 6-0, 6-1 την Davis στην πρεμιέρα της στο Ντουμπάι και στην πρώτη της αναμέτρηση μετά την κατάκτηση του 1ου της Grand Slam τίτλου στη Μελβούρνη.

Η Λευκορωσίδα τενίστρια, Νο.2 στο ταμπλό και στην παγκόσμια κατάταξη, χρειάστηκε μόνο 59 λεπτά για να φτάσει στο νικηφόρο αποτέλεσμα, κάνοντας μια πολύ εντυπωσιακή εμφάνιση.

Στα πρώτα της σερβίς κέρδισε τους 23 από τους 26 πόντους, αντιμετώπισε μόνο ένα break point σε ολόκληρο το παιχνίδι και το έσβησε, ενώ "έσπασε" 5 φορές το σερβίς της Αμερικανίδας.

Στη φάση των "16" του Dubai Tennis Championships, η Sabalenka θα δώσει ένα πολύ δυνατότερο τεστ, απέναντι στη Jelena Ostapenko. Η Λετονή έκανε επίσης πολύ εντυπωσιακό ματς, κερδίζοντας τη Linda Fruhvirtova με 6-2, 6-0.

Η Jessica Pegula νωρίτερα δυσκολεύτηκε απέναντι στην Viktoriya Tomova, αλλά "καθάρισε" την υπόθεση πρόκριση στο 3ο σετ, όπου κέρδισε τη Βουλγάρα με 6-2, 5-7, 6-1. Στον 3ο γύρο η Αμερικανίδα θα αντιμετωπίσει μια εκ των Shelby Rogers και Ana Bogdan.

Νωρίτερα σήμερα, εκτός από τη Μαρία Σάκκαρη, αποχαιρέτησαν πρόωρα το Ντουμπάι δυο ακόμα παίκτριες από το Top 10. Η Daria Kasatkina ηττήθηκε από την Barbora Krejcikova με 6-4, 4-6, 7-5, ενώ η Caroline Garcia αποκλείστηκε από την Madison Keys, με 7-5, 6-4.

Η Krejcikova θα αντιμετωπίσει στον 3ο γύρο την Petra Kvitova, που απέκλεισε τη Yulia Putintseva με 6-4, 6-4. Η Keys από την πλευρά της θα παίξει στον επόμενο γύρο με τη Victoria Azarenka, που επικράτησε σε μια πολύ δύσκολη αναμέτρηση της Amanda Anisimova με 4-6, 6-4, 7-6 (5).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots