WTA
Με σπασμένα τα φρένα η Swiatek (vids)

 
Με σπασμένα τα φρένα η Swiatek (vids)
© Jimmie48 / WTA
tn team Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2023 - 14:55

Νέα επίδειξη ισχύος πραγματοποίησε η Iga Swiatek, η οποία έχασε μόλις ένα game από τη Liudmila Samsonova, Νο.13 στην παγκόσμια κατάταξη, για να προκριθεί με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο στα προημιτελικά του Ντουμπάι.

Η Swiatek έδωσε συνέχεια στο νικηφόρο της σερί, το οποίο μάλιστα βαίνει με πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα. Σε μια νέα παράσταση, η 21χρονη Πολωνή συνέτριψε την Samsonova με 6-1, 6-0 και πήρε μέσα σε 76 λεπτά την πρόκριση για την τελική 8άδα του Dubai Tennis Championships.

Αυτή ήταν η 5η διαδοχική νίκη της στο tour και η 5η αναμέτρησή της στις δυο τελευταίες εβδομάδες, στην οποία έχασε 3 ή λιγότερα games. Μάλιστα, από αυτές μόνο με την Jessica Pegula στον τελικό της Ντόχας είχε χάσει 3 games, αφού στις 4 υπόλοιπες, απέναντι με 3 παίκτριες από το Top 15, έχασε μόνο 1 ή 2 games!

Η Swiatek, η οποία κέρδισε 11 games στη σειρά σήμερα μετά το 1-1 παίζοντας απολαυστικό τένις, θα είναι αύριο στα προημιτελικά του πρώτου WTA 1000 τουρνουά της χρονιάς, όπου θα αντιμετωπίσει την Karolina Pliskova.

Η Pliskova βρίσκεται σε καλή κατάσταση και μετά από τη Μαρία Σάκκαρη απέκλεισε σήμερα και την Anhelina Kalinina, την οποία κέρδισε με 7-5, 6-7 (6), 6-2, σε ένα ματς που είχε την ευκαιρία να τελειώσει από το 2ο σετ, αλλά έχασε 2 match points.

Νωρίτερα σήμερα, η Pegula κέρδισε την Ana Bogdan με 6-4, 6-3 και μπήκε επίσης στα προημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει την Karolina Muchova. Η Τσέχα είναι πολύ καλά και σήμερα άφησε εκτός τη Νο.8 του ταμπλό, Belinda Bencic, κερδίζοντάς την με 6-1, 6-4.

Στα προημιτελικά μπήκε και η Madison Keys, που κέρδισε τη Victoria Azarenka με 6-2, 6-1. Εκεί θα αντιμετωπίσει την Coco Gauff, που πήρε χωρίς αγώνα την πρόκριση εις βάρος της Elena Rybakina, που ένιωθε ενοχλήσεις στη μέση της και αποσύρθηκε από μονά και διπλά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots