WTA
Κέρδισε 14 θέσεις η Krejcikova, σταθερή στο Νο.7 η Σάκκαρη

 
Barbora Krejcikova
Barbora Krejcikova © Jimmie48 / WTA
tn team Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2023 - 13:09

H μεγάλη πρωταγωνίστρια της προηγούμενης εβδομάδας, Barbora Krejcikova, κέρδισε 14 θέσεις και επέστρεψε στο Top 20 της παγκόσμιας κατάταξης. Παρέμεινε στην 7η θέση η Μαρία Σάκκαρη.

Δεν υπήρξαν αλλαγές αυτή την εβδομάδα στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA, μετά και το τέλος του πρώτου 1000αριού της σεζόν, στο Ντουμπάι.

Πάντα πρώτη είναι η Iga Swiatek, η οποία έχει 4.485 βαθμούς περισσότερους από τη 2η Aryna Sabalenka. Στο Νο.3 βρίσκεται η Jessica Pegula και στο Νο.4 η Ons Jabeur, ενώ την πρώτη 5άδα συμπληρώνει η Caroline Garcia.

Στο Νο.6 βρίσκεται η Coco Gauff, ενώ στο Νο.7 παρέμεινε η Μαρία Σάκκαρη. Στο Νο.8 είναι η Daria Kasatkina, ενώ το Top 10 συμπληρώνουν οι Belinda Bencic και Elena Rybakina.

Νέο career high πραγματοποίησε η Liudmila Samsonova, που κέρδισε μια θέση και ανέβηκε στο Νο.12, ενώ στο Νο.16 ανέβηκε η Barbora Krejcikova, που μετά και την κατάκτηση του Dubai Tennis Championships κέρδισε 14 θέσεις.

Τα career high τους στο Top 30 βελτίωσαν δυο ακόμα παίκτριες. Η 21χρονη Anastasia Potapova κέρδισε μια θέση και βρέθηκε για 1η φορά στο Νο.28, ενώ η Anhelina Kalinina κέρδισε 4 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.29.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots