WTA
Στο Νο.7 η Rybakina, έχασε 3 θέσεις η Σάκκαρη

 
Elena Rybakina
Elena Rybakina © Jimmie48 / WTA
tn team Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2023 - 11:45

Η Μαρία Σάκκαρη έχασε 3 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη της WTA αλλά παρέμεινε στο Top 10, ενώ η νικήτρια του Indian Wells, Elena Rybakina, σκαρφάλωσε στο Νο.7 του κόσμου. Δείτε πως διαμορφώθηκε η κατάταξη.

Η μεγάλη πρωταγωνίστρια του Indian Wells, Elena Rybakina, η οποία κέρδισε το τελευταίο τριήμερο τις δυο κορυφαίες του κόσμου, Iga Swiatek και Aryna Sabalenka, ανέβηκε στο Νο.7 της παγκόσμιας κατάταξης σήμερα, βελτιώνοντας το career high της.

Η Μαρία Σάκκαρη, η οποία έκανε καλή πορεία μέχρι τα ημιτελικά του Indian Wells, είχε όμως απώλεια 260 βαθμών αφού πέρσι ήταν φιναλίστ, έχασε 3 θέσεις και υποχώρησε στο No.10, μένοντας πάντως στο Top 10.

Πάντα στην κορυφή είναι η Iga Swiatek, που έχασε 610 βαθμούς και μειώθηκε λίγο η τεράστια διαφορά που έχει δημιουργήσει, με τη δεύτερη Aryna Sabalenka να υπολείπεται τώρα 3.235 βαθμών της Πολωνής.

Στο Νο.3 διατηρήθηκε η Jessica Pegula, ενώ στο Νο.4 ανέβηκε η Caroline Garcia, που κέρδισε μια θέση και έριξε στο Νο.5 την Ons Jabeur. Διατηρήθηκε στο Νο.6 η Coco Gauff, με τη Rybakina να είναι πίσω της, την Daria Kasatkina στο Νο.8, την Belinda Bencic στο Νο.9 και τη Σάκκαρη στο Νο.10.

Από 3 θέσεις κέρδισαν οι δυο Τσέχες, Petra Kvitova και Barbora Krejcikova, που βρίσκονται στο Νο.12 και στο Νο.13 αντίστοιχα, ενώ 2 θέσεις ψηλότερα βρίσκεται η Magda Linette, που ανέβηκε στο Νο.19 και πραγματοποίησε την πρώτη της είσοδο στο Top 20.

Νέο career high και για την Qinwen Zheng, που κέρδισε μια θέση και ανέβηκε στο Νο.23 όπως και για τις Anastasia Potapova και Anhelina Kalinina. Η Potapova κέρδισε 2 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.26, ενώ η Kalinina κέρδισε μια θέση και ανέβηκε στο Νο.28.

Νέα προσωπικά ρεκόρ σημείωσαν 2 ακόμα παίκτριες στο Top 50. H Bernarda Pera κέρδισε 5 θέσεις και ανέβηκε για 1η φορά στο Νο.38, ενώ μια θέση χαμηλότερα, στο Νο.39, βρίσκεται η Marta Kostyuk. To career high της βελτίωσε και η Varvara Gracheva, που άφησε πίσω της 13 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.53.

H παγκόσμια κατάταξη της WTA

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots