WTA
"Επιβίωσε" από διπλό match point η Pegula (vid)

 
"Επιβίωσε" από διπλό match point η Pegula (vid)
© Jimmie48 / WTA
tn team Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023 - 11:05

H Jessica Pegula βγήκε "ζωντανή" μετά από μια μεγάλη μάχη με την Anastasia Potapova, στην οποία ήρθε αντιμέτωπη και με διπλό match point, για να προκριθεί στα ημιτελικά του Miami Open. Εκεί θα βρίσκεται και η Elena Rybakina.

Ο προημιτελικός της Pegula με την Potapova άρχισε γύρω στις 23:00 το βράδυ στο Μαϊάμι, μετά από πολλές αναβολές εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης. Τελικά οι δυο παίκτριες βγήκαν στο Hard Rock Stadium και μονομάχησαν για 2 ώρες και 36 λεπτά, με την Pegula να παίρνει τελικά τη νίκη με 4-6, 6-3, 7-6 (2).

Η Αμερικανίδα προηγήθηκε με 2-0 στο ξεκίνημα του αγώνα, όμως έχασε τα 8 από τα 10 επόμενα games και βρέθηκε πίσω με 4-6, 0-2. Κατάφερε να αντιδράσει πριν να είναι πολύ αργά, κερδίζοντας 4 games στη σειρά για να προηγηθεί με 4-2 στο 2ο σετ, το οποίο έκλεισε με νέο break στο 9ο game για το 6-3.

Στη συνέχεια απώλεσε ξανά ένα προβάδισμα με 2-0 στο 3ο σετ και βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στο 3-5. Με ένα love service game μείωσε σε 4-5, όμως στο επόμενο game η Potapova είχε την τεράστια ευκαιρία, αφού είχε διπλό match point στο σερβίς της, στο 5-4, 40-15.

Η Pegula έμεινε στο game και το πήγε στις ισοπαλίες, έχοντας και ευκαιρίες για να το πάρει. Τελικά, στο 3ο της break point έκανε το break και ισοφάρισε σε 5-5, για να δώσει παράταση στην αγωνία.

Στο επόμενο game η Αμερικανίδα δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί το σερβίς της και η Potapova προηγήθηκε με 6-5 και σέρβιρε για 2η φορά για την πρόκριση, φτάνοντας εκ νέου σε πλεονεκτική θέση στο 6-5, 30-15, όμως υπέστη νέο break και τελικά το σετ πήγε σε tie-break.

Εκεί τα πράγματα ήταν πιο ξεκάθαρα και η Pegula ήταν η καλύτερη παίκτρια, αφού προηγήθηκε με 5-1 και τελικά ολοκλήρωσε το tie-break στο 7-2, για να πάρει τη μεγάλη πρόκριση για τα ημιτελικά του Miami Open.

Για 2η διαδοχική χρονιά θα παίξει στα ημιτελικά του Μαϊάμι η Pegula, η οποία θα αντιμετωπίσει την Elena Rybakina.

Η Rybakina κέρδισε τα 8 τελευταία games της αναμέτρησής της με τη Martina Trevisan, επικράτησε της Ιταλίδας με 6-3, 6-0 σε 72 λεπτά και έφτασε τις 12 διαδοχικές νίκες στο tour.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots